(Video) VIŠE HILJADA GRAĐANA NA PROTESTIMA U BANJALUCI: Borba za istinu i pravdu za Davida se nastavlja

A.Šu.

Mnogobrojni građani pridružili su se grupi koju je predvodio Davor Dragičević od banjaliučke tržnice do rijeke Crkvene gdje je pronađeno tijelo Davida Dragičevića.

Davor se kod rijeke Crkvene kratko obratio prisutnima, pokazao gdje je ležao David kada je pronađen, a zatim je sa okupljenim građanima krenuo prema Trgu Krajine.

“Ja ni prije nikome nisam prijetio, ja sam otac koji 276 dana zavija, a juče su priveli mene. Hvala svima što su nas podržali. Ja života više nemam, meni su sve uzeli,”, rekao je Davor, dodavši da će nastaviti mirna okupljanja na Trgu Krajine, s kojeg su jučer uklonjeni simboli i fotografije njegovog sina Davida, za čiju smrt krivi policiju RS-a.

 

Šetnja grupe Pravda za Davida

Posted by InfoRadar on Srijeda, 26. decembar 2018.

 

Protesti u Banjaluci se završavaju, a na ulicama  je u jednom momentu bilo više hiljada ljudi. Građani su se  okupili i u više drugih bh. gradova kako bi podržali Davora Dragičevića i Muriza Memića.

 

Izjava Draška Stanivukovića, uživo.

Posted by InfoRadar on Srijeda, 26. decembar 2018.

 

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač ponovio je danas da nikom neće biti zabranjeno da izražava mišljenje i protestvuje u skladu s zakonom, ali bez prijetnji i ne ugrožavajući bilo čiji život.

Pozvao je članove grupe „Pravada za Davida“ da zvanično zatraže odobrenje za skup i da ne dozvole da ih neko zloupotrebljava.

 

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI