PDP: Nismo organizatori protesta u Banjoj Luci, MUP je prekršio Ustav RS-a

Bundalo je na konferenciji za medije koja je održana ispred zgrade Narodne skupštine RS-a kazao kako poziva institucije da puste Stanivukovića iz pritvora. On je najavio da će za dva dana biti održana sjednica Predsjedništva PDP-a na kojoj će PDP izaći s jasnim stavovima u vezi s dešavanjima u RS-u.

Trivić je kazala da su za dešavanja u RS-u krivi oni koji nisu uspjeli riješiti slučaj ubistva Davida Dragičevića.

“Broj uhapšenih za ubistvo Davida Dragičevića jednak je nuli. Broj privedenih na mirnim protestima je veći od 20. Mislim da i to govori dovoljno”, rekla je Trivić.

Ona je istakla da je vrh MUP-a RS prekršio Ustav RS koji jasno kaže da je građanima zajamčeno pravo na javno izražavanje mišljenja.

“Građani su mirno protestovali i zato su hapšeni. To je udar na ustavno-pravni poredak RS-a. Nijedna klupa, korpa, staklo ili flaša u više od 200 dana protesta nisu slomljeni. Osuđujem prekomjernu upotrebu sile koju je naredio vrh MUP-a RS”, rekla je Trivić.

Na pitanje o optužbama na račun PDP-a Trivić je kazala kako PDP nema ništa s organizacijom protesta 30. decembra 2018. godine. Ocijenila je da je riječ o medijskim spinovima.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI