Podginuta optužnica protiv uposlenika Doma Rada Vranješić zbog obljube štićenice

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu sa prijedlogom Okružnom sudu u Banja Luci za produženje pritvora protiv Kragulj Aleksandra iz Banja Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelom Iskorištavanje djece za pornografiju iz člana 175. stav 2. KZ RS.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banja Luci potvrdio je optužnicu dana 22.06.2022.godine.

Rješenjem Okružnog suda u Banja Luci od dana 24.06.2022.godine, optuženom je produžen pritvor i može trajati do izricanja prvostepene presude a najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice, saopćeno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Podsjetimo, riječ je o uposleniku Dječijeg doma “Rada Vranješević”. On je izjavio Sisciplinskoj komisiji da je odlazio kod očuha maloljetne, da je poklonio bombonijeru i piće, da je sa djevojkom odlazio do nje dok je bila smještena na klinici za psihijatriju, da joj je tom prilikom poklonio brojanicu, i ostvario telefonski kontakt sa majkom. Zbog ovog slučaja koji je digao na noge bh. javnost, tadašnji direktor doma Vladimir Kajkut je podnio ostavku 2. februara ove godine.

Izvor: ba.n1info.com

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI