Premijer Republike Srpske Radovan Višković potvrdio je da je Dado Dogan potpisao ostavku na mjesto ministra porodice, omladine i sporta.

Dogan, koji je bio prijedlog Socijalističke partije za ministra, bio je osuđen na godinu dana zatvora zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio.

Višković potvrdio za RTRS da je to nešto što se svakome može desiti. Ali da član Vlade ne može biti neko ko je odslužio zatvorsku kaznu.

“Hoću javno da kažem da sam ja tražio od predsjednika političkih stranaka. Čak dajte nestranačko ime, recite da je to vaš prijedlog. Ali dajte ljude sa biografijama. Dajte ljude koji mogu adekvatno odgovoriti i vremenu i zadatku. Ali ne možete mene dovesti u poziciju ako vi dobijete ime i prezime na papiru, na memorandumu te i te političke stranke sa potpisom predsjednika i pečatom. Da je to kandidat te stranke za pojedinu funkciju”, rekao je Višković.

Iako je dugo najavljivao respektabilan tim, novi-stari premijer Radovan Višković u svoj tim je doveo osobe za koje se vežu određene kontroverze. Od aktuelnih državnih ministara do osoba sa američke crne liste.

Podsjetimo, Dogan je, naime, 2016. godine krivično osuđen na godinu dana zatvora. Pomilovan je 2019. ukazom tadašnje predsjednice Željke Cvijanović. Informaciju o tome su u sali parlamenta prvi objavili opozicioni poslanici.

Na čelu Ministarstva zdravlja ostaće i Alen Šeranić, koji se od juna mjeseca zajedno s Marinkom Čavarom nalazi na crnoj listi SAD-a. Jer su, kako je navedeno, ugrozili stabilnost regiona podrivajući Dejtonski mirovni sporazum i demokratske procese ili institucije.

Izvor: raport.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime