(UPOZORENJE: Uznemirujući sadržaj!)

U Beču je u toku velika antiteroristička akcija nakon pucnjave koje je najprije prijavljena kod sinagoge u blizini Schwedenplatza večeras oko 20 sati, s onda je nastavljena bečkim ulicama. Prve informacije govore o sedam mrtvih i više povrijeđenih.

Austrijski Kronen Zeitung javlja da su jake policijske snage raspoređene u Beču, a prema prvim informacijama ranjen je policajac koji je u životnoj opasnosti.

Inforadar objavljuje snimak ranjavanja policajca.

Napadači koji su pucali su u bjekstvu i za njima je u toku policijska potjera. Lokalna televizija ORF je izvjestila da je jedna osoba ubijena i da ima nekoliko povrijeđenih, dok više medija navode da je ubijeno najmanje sedam ljudi.

Na društvenim mrežama stanovnici Beča navode da je bilo više napadača te da izbjegavaju ovo područje. Objavljena je fotografija muškarca koji drži pušku i za koga se tvrdi da je jedan od napadača, a Inforadar objaljuje i snimak na kojem se vidi kako ovaj napadač puca i nastavlja dalje.

U samom centru Beča, u Prvom bezirku (okrugu), jedan od napadača je najprije iz kalašnjikova hladnokrvno pucao u mladića koji nije shvatio šta se dešava, a kasnije u povratku u njega dok je ležao teško ranjen ispalio još jedan hitac iz pištolja.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime