Pušteni Lubura i Roguljić

Nedeljko Lubura, visoki funkcioner Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Bojan Roguljić, sin biznismena Slavka Roguljića pušteni su u subotu iz pritvora Suda Bosne i Hercegovine. Njih dvojica uhapšeni su 11. avgusta u Banjaluci po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Oni su uhapšeni zbog sumnje u njihovu umiješanost u skrivanju odbjeglog Crnogorca, koji je u gepeku ušao u BiH, iako je na potjernici Interpola zbog pokušaja ubistva. Ovaj slučaj otkriven je raspakivanjem aplikacije Sky.

Lubura i Roguljić su u pritvoru proveli devet dana. Uhapšeni su pod sumnjom da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje lica, pomoć izvršiocu poslije učinjenog krivičnog djela i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Nedeljko Lubura visoki je funkcioner Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Zamjenik je načelnika Službe za integritet i zakonitost u radu MUP-a Republike Srpske. Bio je načelnik Uprave za borbu protiv terorizma ali je zajedno sa još nekim načelnicima uprava, odlukom ministra Dragana Lukača, smijenjen 2009. godine. Inače je bivši zet Dragana Lukača.

Bojan Roguljić sin je Slavka Roguljića vlasnika ugostiteljsko turističkog kompleksa Jezero u Trnu. Slavko Roguljić inače slovi za biznismena bliskog Miloradu Dodiku.

Izvori: gerila.info, nezavisne.com

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI