Vladimir Putin tijekom prošloga vikenda se u kasnim noćnim satima silno uplašio za svoje zdravlje, izvijestio je Telegram kanal koji tvrdi da prati stanje ruskog čelnika, piše Daily Mail, a prenosi Slobodna Dalmacija.

On je u noći s petka na subotu imao “jaku mučninu”, a liječnici su intervenirali oko tri ujutro, objavio je kanal General SVR.

Putin se sada oporavio, tvrdi se, ali bi mogao biti zamijenjen dvojnikom tijekom ovotjednog sastanaka, dok bi se za televizijska pojavljivanja mogla koristiti “deep fake” tehnologija.

Ova vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je šef ukrajinske obavještajne službe sugerirao da je Putin zamijenjen “mamcem” tijekom državnog posjeta Iranu.

Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obavještajne agencije, iznio je sumnje nakon pregleda snimke ruskog čelnika kako izlazi iz zrakoplova u Teheranu u utorak.

– Molim vas, pogledajte trenutak Putinova izlaska iz zrakoplova. Je li to uopće Putin? – rekao je na ukrajinskoj televiziji.

General Budanov ranije je tvrdio da se Putin tajno liječi od raka i da ga glavni savjetnik Nikolaj Patrušev redovito mijenja tijekom operacija.

Nijedna od tvrdnji kanala nije potvrđena, ali Putin ne bi bio prvi ruski čelnik koji je iskoristio ove metode.

Vjeruje se da je Staljin koristio višestruke dvojnike dok je bio na čelu Sovjetskog Saveza, od kojih su dvojica u međuvremenu govorila o tom iskustvu.

Jedan, poznat samo kao Rashid, tvrdio je da je bio jedan od nekolicine ljudi koje je KGB zaposlio da mijenjaju Staljina na javnim nastupima tijekom kojih je mogao postati metom atentatora, kao i da javnost zavaravaju da je zdrav onda kad je bolestan.

Izvor: jutarnji.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime