Radnik pao na Grbavici, Željo sve bliže tituli

Nakon remija u Mostaru protiv Zrinjskog (3:3) u susretu u kojem su igrači Želje vodili 3:0, usijedila je reprezentativna pauza i očigledno je godila Plavima, pošto su danas na Grbavici lako došli do važne pobjede, piše sportsport.ba.

Za svega sedam minuta na početku Željezničar je postigao dva gola. Prvi gol je postigao Stojan Vranješ i to kakav, a prethodno mu je asistirao Vojo Ubiparip.

Odmah nakon toga centrirao je Vranješ, a Zajmović glavom loptu šalje u mrežu gostujućeg golmana Lučića.

U 18. minuti Ubiparip je pucao pored gola, ubrzo nakon toga Zajmović je šutirao, također pored gola. Gosti iz Bijeljine su zaprijetili ozbiljnije tek u 38. minuti, ali udarac Glišića brani Kjosevski.

Pet minuta prije odlaska na odmor Željo je stigao do trećeg gola, kojeg je prvo sudija priznao, a potom na sugestiju asistenta poništio. Inače, u akciji su bili Ramović i Zajmović.

U 52. minuti nova dobra akcija Plavih, Kajkut ne uspijeva zabiti, a u istoj akciji domaći su tražili penal, no sudija se nije oglasio. Radnik je uspio da smanji u 57. minuti, pošto je Franić nakon ubačaja iz kornera bio precizan.

Zajmović i Vranješ su imali sjajne šanse za domaći tim u 66. minuti, napadao je i Radnik, ali nije bilo promjene na semaforu.

Iako su navijači bili zabrinuti da će Željo opet prosuti bodove poslije sigurne prednosti, Radnik nije uspio da postigne još jedan gol, pa su sva tri boda ostala na Grbavici i Željezničar je sve bliže cilju, a to je ove godine titula. No, naravno, ostalo je još puno da se igra, tek su prošla tri kola u Ligi za prvaka.

Željezničar – Radnik 2:1

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Kajkut, Graovac, Ramović, Bogičević, Zajmović, Hadžić, Vranješ, Hajdarević, Ubiparip.

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Beširević, Vasić, Srećković, Zec, Glišić, Đurić, Okić.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI