Na tekst našeg portala: “AFERA KOJA ĆE UZDMRATI BIH: ‘Kramar’ uvezao 700 vozila na neuredan EUR1, milioni u kasi UIO odgađaju oduzimanje vozila”, objavljen u ponedjeljak, 9. septembra, reagirali su saopćenjem iz “AS Kramar”, koje prenesimo u cjelosti:

 

ODGOVOR REDAKCIJE

Prevashodno kao legalisti želimo da ispoštujemo ono što propisuju zakoni i novinarska etika, pa smo objavili vaš “demanti” koji ni u jednom dijelu nije demantirao bilo šta objavljeno u našoj priči, jer se bavi formom i promocijom vaše kompanije, a ne suštinom. A suština je da je posrijedi velika afera, koju su u toku našeg istraživanja pokušali da zataškaju.

Potpuno je jasno da su vaše adrese za obraćanje institucije BiH, UIO prije svih, a ne Inforadar i portali koji su prenijeli našu dugo istraživanu, profesionalno produciranu i dokazanu priču u svim njenim segmentima, sa dokumentima i zvaničnim izjavama predstavnika institucija BiH, koji su samo potvrdili ono što je u priči navedeno.

Na kraju, kada se pozivate na “profesionalizam”, pretpostavljamo da pod tim ne podrazumjevate pozive direktora vaše kuće jednom od naših novinara koji je radio priču “da se nađu na kafi”, ili pozive iz Vlade RS određenim krugovima koji su pokušali da utiču da se priča ne objavi?

Za sve drugo nadležne institucije za obraćanje su UIO BiH, Tužilaštvo i Sud BiH.

S poštovanjem,

Almedin Šišić, gl. i odg. urednik

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime