Rufi dao 41 milion KM za atraktivno zemljište na Jahorini

Kompanija “Drvo-export” iz Teslića u vlasništvu SNSD-ovog odbornika Srđana Klječanina Rufija kupila je danas direktnom pogodbom preko 56 dunuma zemljišta ma Jahorini za 41.130.000 maraka.

Piše: A. Pisarević (Capital)

Licitacija za prodaju ovog zemljišta u Ministarstvu trgovine i turizma RS, nije održana zato što se na njoj pojavio samo Rufi (koji nerijetko tvrdi da nije vlasnik ove kompanije) i njegov direktor Maden Markočević.

Komisija je odmah konstatovala da se javno nadmetanje ne može sprovesti, pa su prešli na direktnu pogodbu.

Tako je 12 parcela ukupne površine 56.405 kvadratnih metara za koje je početna cijena bila 41.127.730 KM, prodato za “zaokruženih” 41.130.000 KM.

On ima rok od 30 dana da uplati ponuđeni iznos.

Podsjećamo, Vlada RS je nedavno donijela odluku prodaji parcela na Jahorini.

Ideja za prodaju zemlje potekla je od uprave Olimpijskog centra „Jahorina“ koja je tražila da novac od prodaje potroši za servisiranje obaveza i kredita.

Predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek vršio je pritisak na Vladu i na Pravobranilaštvo RS kako bi se njima dalo zemljište, međutim od toga neće biti ništa, jer će novac od prodaje ovog zemljišta biće uplaćen u budžet Republike Srpske

Firma „Drvoprodex“ u žižu interesovanja dospjela je prošle godine zbog otvaranja nelegalnog rudnika u selu Bistrica. Iako nije imao neophodne dozvole vlasnik ovog preduzeća Srđan Klječanin Rufi je počeo kopanje, a u tome ga nisu spriječili ni višednevni protesti mještana.

Bez obzira na apele mještana Vlada RS, je Rufiju dala koncesiju za otvaranje rudnika.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI