Tvrdnje Kremlja da je otvoren za pregovore, prema riječima Aleksandra Rodnjanskog, iznesene su zato što ruskim snagama “treba više vremena za pregrupisavanje i obnovu”

Aleksandar Rodnjanski, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je da ruska vlada jednostavno pokušava kupiti još vremena. Tvrdnje Kremlja da je otvoren za pregovore iznesene su zato što ruskim snagama “treba više vremena za pregrupisavanje i obnovu”, rekao je ukrajinski dužnosnik za CNN.

“Blitzkrieg je za njih krenuo užasno loše i oni to znaju pa im je potrebno više vremena da se pregrupišu i ponovno izgrade svoje trupe”, dodao je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je tokom vikenda rekao da je Rusija otvorena za pregovore o ratu u Ukrajini i okrivio Kijev i njegove zapadne podupiratelje za nedostatak razgovora, što je Washington prethodno odbacio.

“Spremni smo pregovarati sa svima uključenim o prihvatljivim rješenjima, ali to ovisi o njima – mi nismo ti koji odbijaju pregovarati, oni odbijaju”, rekao je Putin za rusku državnu televiziju Rossiya 1, piše Sky News.

Jučer je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao za Associated Press da zemlja namjerava održati mirovne pregovore do kraja februara. Dodao je da će to vjerojatno biti u Ujedinjenim narodima, s glavnim tajnikom Antoniom Guterresom kao mogućim posrednikom.

Izvor: Oslobođenje

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime