SDS i PDP odabrali kandidate za Dom naroda Parlamenta BiH, unutar SNSD-a tiho nezadovoljstvo

Klub Srba u Domu naroda Parlamenta BiH će, kako sada stoje stvari, biti prvi koji će biti popunjen jer je većina imena već poznata.

SNSD trenutno ima tri sigurna delegata, a najvjerovatnije će imati i četiri jer opozicija u RS-u (SDS i PDP) i Pokret za državu neće postići dogovor o međusobnoj podršci što bi rezultiralo sa dva delegata. Kako je Klix.ba otkrio prošle sedmice, četiri buduća delegata SNSD-a su Snježana Novaković Bursać, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Radovan Kovačević.

Treba istaći da unutar SNSD-a, tačnije u organizacijama u istočnom dijelu BiH, postoji tiho nezadovoljstvo jer svi kandidati za delegate u Domu naroda Parlamena BiH su iz izborne jedinice Banja Luka koja nije iznijela pobjedu na prethodnim izborima. Nezadovoljni SNSD-ovci smatraju da su i drugi dijelove odnosno njihovi stranački predstavnici trebali dobiti šansu.

Što se tiče Pokreta za državu, oni su kandidovali SDP-ovce Vojina Mijatovića i Aleksandra Vukovića. Treba istaći da je Pokret ponudio opozicije uslove pod kojim bi podržali kandidate SDS- i PDP-a, no odgovor nije stigao.

Što se tiče Srpske demokratske stranke (SDS) oni su na prvo mjesto pozicionirali Želimira Neškovića, poslanika u Narodnoj skupštini RS-a i direktora Doma zdravlje u Loparama.

Što se tiče PDP-a, njihov kandidat je zamjenik predsjednika Nenad Vuković, ali su male šanse da će ova partija dobiti priliku da ima svog člana u državnom domu naroda.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI