SIPA istražuje slučaj: Inspektori izuzeli pronađene falsifikovane glasačke listiće

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i tužioci Tužilaštva BiH ušli su juče u Glavni centar za brojanje glasova u Zetri zbog sumnje na izborne prevare.

Uviđaj je obavljen prema naredbi Tužilaštva BiH jer je pronađen veći broj falsifikovanih listića, o čemu je Centrala izborna komisija obavijestila nadležne pravosudne institucije.

Kako se saznaje, po naredbi Tužilaštva pripadnici SIPA tražili su i izuzeli falsifikovane glasačke listiće, koji će poslužiti kao dokaz u postupku koji se odnosi na izborne prevare.

Centralna izborna komisija (CIK), podsjećamo, juče je prilikom pregledanja glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike RS pronašla 37 falsifikovanih glasačkih listića.

Dan ranije poslali su prijavu takođe zbog pronađenih 36 falsifikovanih listića. Svi se odnose na glasanje za predsjednika RS.

Sada se utvrđuje kako su falsifikovani listići završili na biračkim mjestima i ko ih je donio. Pronađeni su na glasačkim mjestima u Brčkom, Bratuncu, Šekovićima…

Vjeruje se da je broj falsifikovanih listića mnogo veći. Danas će se CIK ponovo oglasiti.

U glavnom centru danima se ponovo prebrojavaju glasovi za predsjednika RS zbog sumnji u brojne neregularnosti, piše Avaz.

Izvori: srpska.info, Avaz

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI