Skaka: Žičara nije za elitu, ona pripada svim građanima Sarajeva

Gradonačelnik bosanskohercegovačke prijestolnice Abdulah Skaka saopćio je u utorak kako će cijena karte za Trebevićku žičaru u jednom smjeru za bh. građane biti četiri konvertabilnih maraka (približno dva eura), a povratna šest KM (približno tri eura) te kako je tako rečeno tokom prezentacije na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

On u objavi na Facebook stranici navodi kako će za djecu do sedam godina korištenje žičare biti besplatno, a u kabinama će se moći voziti i kućni ljubimci i bicikla.

“Tokom prezentacije, na sjednici Gradskog vijeća u sarajevskoj Vijećnici zauzeo sam se da cijena mora biti prihvatljiva bh. građanima te da nije opravdano uvoditi ekonomsku cijenu, koja bi, prema analizi javnog preduzeća Sarajevo d.o.o., morala biti znatno viša. Kao gradonačelnik Sarajeva, neću dozvoliti da žičara bude samo za elitu, ona pripada svim građanima Sarajeva, a Trebević je naš najveći park prirode”, navodi se na Skakinom Facebook profilu.

“Pronašli smo rješenje da imamo minimalnu cijenu koja garantira održivi rad Trebevićke žičare, da objekt bude razvojni i da ne moramo dodatno investirati. Predložili smo diferencirane cijene, i to posebnu cijenu za bh. građane, koja je usklađena s platežnom moći, te cijenu za turiste, koja je opet znatno niža nego u odnosu na slične objekte u Evropi.” Detaljnije na Aljazeera.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI