Skandalozno: Pomoćnik ministra u Vladi RS i njegova supruga, aktivista SNSD-a kontrolišu ponovno brojanje glasova u CIK-u

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Mario Đuran, jedan je od posmatrača u Glavnom centru za brojanje glasova za predsjednika RS.
Đuran je i funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika (SNSD). 

Prema nezvaničnim informacijama, među onima koji učestvuju u ponovnom brojanju glasova u CIK-u je i Đuranova supruga Vedrana Rašković Đuran inače aktivista SNSD-a.

Na fotografiji iz Centra za brojenje koju su nedavno objavile Nezavisne novine u kadru je pored Maria Đurana i osoba za koju naši izvori, koji kažu da ih lično poznaju, tvrde da je njegova supruga Vedrana.
Da je Mario Đuran posmatrač u procesu ponovnog brojanja potvrdio nam je i Suad Arnautović predsjednik CIK-a. Kako je rekao on je do sazanja o kome se zapravo radi došao tek nakon našeg upita.

„Prema našem uputstvu i uvjetima za akreditiranje izbornih posmatrača član 7. tačka f, osobe koje su u izvršnoj ili zakonodavnoj vlast ne mogu biti akreditirane. Međutim, problem je u tome što mi nemamo jedinstveni registar državnih službenika na državnom nivou, na nivou entiteta i u Brčko distriktu“, rekao je Arnautović.
On je rekao da će već tokom sutrašnjeg dana reagovati po saznanju koje su danas dobili i obaviti i službenu provjeru. U slučaju da se i službeno potvrde saznanja , akreditacija Đuranu će biti oduzeta.

Arnautović napominje i da postoje izvjesne nejasnoće u entitetskom zakonodavstvu kada je u pitanju definisanje državnih službenika, pa bi i od toga moglo zavisiti dalje postupanje CIK-a u ovom slučaju.

On nije mogao potvrditi da je osim Đurana u Centru za brojanje aktivna i njegova supruga, ali je potvrdio da je provjera te informacije u toku.

Izvor: impulsportal.net

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI