State Department: Primjetno povlačenje srpskih vojnih snaga, ne miješamo se u istražni postupak

Američki State Department saopćio je da su primjetili povlačenje srpskih vojnih snaga duž administrativne linije s Kosova dodajući da očekuju da Srbija nastavi s deeskalacijom, prenosi Kosovo online.

Na brifingu za novinare, zamjenik glasnogovornika State Department Vedant Patel naveo je da je povlačenje srpskih vojnih snaga s administrativne linije primjetno od 29. rujna.

“Pratili smo raspoređivanje napredne srpske artiljerije, tenkova i mehaniziranih pješadijskih jedinica. Pozvali smo Srbiju da povuče snage s granice i smanji tenzije. Primijetili smo izvjesno povlačenje snaga i materijala duž granice Kosova od 29. rujna i očekujemo da Srbija nastavi korake deeskalacije, uključujući i dalje povlačenje snaga do ili ispod povjesnih normi”, kazao je Patel.

Upitan da prokomentira uhićenje pripadnika osumnjičenog za pogibiju kosovske policije i izazivanje tenzija tokom akcija u selu Banjska, Patel je rekao da je State Department poznat tim informacijama.

“Vidjeli smo ta izvješća, ali se nećemo miješati u istražni postupak. Kao što smo rekli, znamo da je napad bio dobro koordiniran i planiran i svi koji su bili uključeni u planiranje i izvođenje ovog napada moraju biti izvedeni pred lice pravde”, poručio je Patel.

FENA

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI