Stranke Saveza za promjene potpisale koalicioni sporazum, uvjereni u pobjedu

Potpise na Sporazum stavili su predsjednici SDS-a, PDP-a, NDP-a, Srpske radikalne stranke, Napredne Stranke Srpske, Srpske napredne Stranke, partije “Sloboda”, Lista Pravda i red, Savez za ostanak i Seljačke stranke.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić siguran je da će on, kao i kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS-a Vukota Govedarica sigurno pobijediti na oktobarskim izborima.

“RS treba normalan život, bolju perspektivu za mlade, veću briga o mnogočlanim porodicama, razvoj, sigurnost, a ne nesigurnost i neizvjesnost”, naglasio je Ivanić.

Kaže da Savez za promjene nudi stabilnu perspektivu građanima RS.

“Ovo je bitka ljudi u RS, za vlastito dostojanstvo i ovu bitku možemo pobijediti samo zajedno s građanima. I ovu bitku ćemo pobijediti”, uvjeren je on.

Lider SDS-a i kandidat za entitetskog predsjednika Vukota Govedarica uvjerava da će pobijediti na izborima, jer su, tvrdi, pobijedili sve one koji su mislili da u RS ne može da bude drugačije.

“Narod u RS je pobijedio strah i odlučan je da krene za nama”, naveo je Govedarica ističući da će osigurati bolji život građana RS, koja će biti bezbjedna i prosperitetna.

“U oktobru spremamo veliku pobjedu i to će biti pobjeda RS-a. Taj dan treba da pobijedi narod u RS. Moramo da pobijedimo apsolutizam u RS, siromaštvo, korupciju, odliv mladih iz RS…”, kazao je predsjednik SDS-a.

Tvrdi da su predstavnici Saveza za promjene u dosadašnjim aktivnostima u vlasti na nivou BiH ostvarili dobre rezultate, te da su odbranili poziciju RS-a. Slogan Saveza za promjene je “Dan pobjede RS”.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI