Na naše pitanje Tegeltija je kazao kako ne komentariše političke izjave s političkih sastanaka te da ne želi špekulisati.

“Zvanične institucije RS-a još nisu donijele nikakvu zvaničnu odluku i ja još uvijek nemam šta da komentarišem ili se izjašnjavam. Također sam rekao da sam ja u VSTV-u predstavnik iz RS-a i da sam kao takav i član podvijeća RS-a u VSTV-u koje je nastalo sporazumom prijenosa nadležnosti između entiteta, pa s obzirom na sve to kao predstavnik RS-a imam i obaveze prema Republici Srpskoj koju ja i drugi članovi iz RS-a predstavljamo u VSTV-u koji je zakonom koncipiran kao predstavničko tijelo”, odgovorio je.

Ponovio je da ne postoji nikakva zvanična odluka organa Republike Srpske te da on još uvijek nema o čemu da se izjašnjava i komentariše, jer bi sve to bilo hipotetički, samim tim i špekulacija.

Podsjećamo, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je jučer da predstavnici RS-a u institucijama BiH obustavljaju rad u odlučivanju dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu, ali da o tome konačnu odluku treba da donesu na hitnom zasjedanju Narodne skupštine RS-a, koje bi se trebalo održati u ponedjeljak, 17. februara.

Izvor: klix

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime