“Troj(k)anski konj” i “Babina djeca”: Plakati sa likovima čelnika Trojke pojavili se u Sarajevu

U Sarajevu su se danas pojavili plakati sa crtežima na kojima su lideri stranaka Trojke Nermin Nikšić (SDPBiH), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (NS).

Na plakatima njihovi, očigledno politički neistomišljenici, iznose svoje mišljenje o postupcima trojice lidera. Na jednom od plakata napisan je tekst “Koalicija za Otvoreni Balkan i veliku Srbiju”, ispod koje su nacrtani likovi Nikšića, Konakovića i Forte sa kosom kakvu ima premijer Crne Gore Dritan Abazović. Ispod teksta je dodano “Dritani iz našeg sokaka”.

image

Plakate su očito postavili politički neistomišljenici/

Na drugom plakatu je nacrtan konj u čijem su tijelu nacrtani likovi spomenutog trojca, a uz ovaj crtež je napisano “Troj(k)anski konj”.

Na trećem crtežu je iznad likova lidera Trojke napisano pitanje “Na koga djeca liče?”, a ispod stoji “Na Babu”, ispod čega je nacrtan lik Fikreta Abdića, poznatog i pod nadimkom Babo.

image

“Čija su djeca?”

Nakon pojave plakata, oglasio lider NiP-a Elmedin Konaković.

– Plakati na kojem nas kerberi režima porede sa ratnim zločincem nisu ništa novo i nije prvi put. Kontinuirano to rade, godinama već. U strahu od gubitka vlasti sad jesu još radikalniji i glasniji, istina. Sve koji se usude suprostaviti lošim djelima i lošim politikama sataniziraju. Napadaju nam porodice, prijatelje, ne prezaju ni kad su djeca u pitanju, žene – navodi Konaković.

Dalje ističe da to na društvenim mrežama rade brutalno.

– Sve prijave i dokazi protiv njih završavaju u ladicama perića, dalida, sarajlija, stranački tužioci i sudije to zovu slobodom govora – poručuje on.

Od svega najvažnija jeste poruka koju upućujem svim članovima i simpatizerima Naroda i pravde, a i svim normalnim ljudima koji se bore za primjene, navodi dalje.

– Nikad ne smijemo ličiti na ove ljude i nikad ne smijemo koristiti njihove metode!! Časno i glasno u borbu za bolji život u Bosni i Hercegovini. Kerberi će svoje, a mi svoje. A realno, ovo su ozbiljni znakovi slabosti i nemoći koje režim pokazuje – zaključio je Konaković.

Izvor: Oslobođenje

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI