Tuča u Skupštini Srbije: Vučić viče, napao Divca i pije iz šoljice s likom vuka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se poslanicima na posebnoj sjednici posvećenoj Kosovu. Sjednica obilježava veliki broj skandala, Vučić je nekoliko puta povisio ton, napao košarkašku legendu Vladu Divca, ali i pio kafu u šoljici s likom vuka. S druge strane, u jednom trenutku salom je odjekivalo “izdajice”, a izbila je i tučnjava.

Naprednjaci su puna tri minuta iskoristili kako bi aplaudirali predsjedniku Srbije, a kao podrška za nastup stigla mu  je i od lika vuka na šoljici na kafu koja se nalazi ispred njega u skupštinskoj sali, piše Nova.rs.

Screenshot

Podsjetimo, nakon razgovora Aleksandra Vučića sa „velikom petorkom“ o Kosovu, društvene mreže eksplodirale su fotografijama na kojima se nalaze vukovi. Tako je ministar odbrane Miloš Vučević na Instagramu objavio post na kome su vukovi, a u pozadini zastava Srbije uz poruku „Uvek uz svog predsednika“.

Kada je riječ o napadu na Divca, dogodilo se to dok je Vučić sa poslanicima raspravljao o francusko-nemačkom predlogu za rješenje krize na Kosovu. Tom prilikom je u više navrata ušao i u raspravu sa opozicijom o članstvu takozvane države Kosovo u raznim međunarodnim organizacijama, a na red je došlo i pitanje MOK-a.

„U Međunarodni olimpijski komitet? Pa ušli su! Što ne kažete ko je bio predsednik MOK-a, koga napadate i ko ga je postavio. Što ne kažete to. Što obmanjujete javnost. Što ne kažete da ste vi postavili istaknutog srpskog sportistu koji je to dozvolio“, aludirao je na Vlade Divca nakon čega je uslijedila burna reakcija Radomira Lazovića, poslanika opozcije.

Screenshot

Vučić je potom nastavio svoj obračun sa opozicijom o drugim organizacijama i sprečavanju Kosova da postane njihov član.

Tokom ovog govora iz opozicionih klupa čulo se: “Izdajniče, prodao si Dečane za dva ara placa. Izdajniče”.

Na kraju svog govora u Skupštini Srbije Vučić je rekao:

„Između svog ostanka na vlasti u mandatu koji mi je dat i Ustavom zagarantovan i koji ne možete da ga skratite i promenite, znam šta mi je činiti jer ne postoji izbor između Vučića i Srbije . Vučić je uvek na strani Srbije“.

Usred njegovog govora poslanik DS Srđan Milivojević je dobacio: „Fotelja, fotelja, izabrao si fotelju… Fotelja… Fotelja, izdajniče. Menjao si Dečane za stan od dva ara izdajniče. Čuvao si decu i majke tako što si svoju majku izveo sa RTS-a. Izdajniče!“.

Nakon obraćanja opozicionih poslanika, Vučić je praktično izgubio živce i krenuo da viče na opozicine poslanike.

“Možete da zamislite kako je uljudno ponašanje ovo navijanje sa poslovnikom. Vi ste Kosovo dali,a mi ga branimo. Lažovi jedni. Pošto ste več predali Kosovo i Metohiju, ja ću da objasnim kako ćemo da izlečimo Kosovo i Metohiju. Narod treba da vidi ovo vaše huligansko ponašanje…. Više puta ste počinili najveću izjavu i pri tome ostajete”, rekao je Vučić.

Uzavrela atmosfera dovela je do toga da su praktično svi poslanici u sali na nogama, na šta je šef SNS tražio od naprednjaka da sjednu na svoju mjesta.

U jednom trenutku došlo je i do tuče između poslanika vlasti i opozicije ispred stola Vučića kada su se najprije verbalno, a onda i fizički obračunali poslanici vlasti i opozicije. Teške riječi eskalirale su gotovo u haos kada su poslanici opozicije krenuli da reklamiraju povredu poslovnika i krenuli sa njima do stola predsjedavajućeg.

Izvor: N1

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI