Vasković: Zašto su Lukač i Ilić prećutali da je kobne noći Ćulum bio na Trgu Krajine?

Novinar Slobodan Vasković na svom je blogu objavio nova saznanja oko “slučaja Dragičević”, odnosno ubistva mladića Davida Dragičevića koje do dan danas nije riješeno.

Prenosimo vam u cijelosti Vaskovićevu objavu.

1. Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i njegov aktuelni savjetnik Darko Ilić, nekadašnji šef Uprave za organizovani kriminal, bezrezervno su povjerovali u sve što je rekao Filip Ćulum. Povjerovali do te mjere da su u nekoliko navrata obojica tvrdili da on ima neoboriv alibi.

2. U njihove tvrdnje nije povjerovao čak ni Anto Nobilo, advokat koji je po zadatku narečenog dvojca pokušao da uništi napore porodice Dragičević da dođu do istine o tome ko je ubio njihovog sina Davida Dragičevića i kazne za počinioce zločina teškog ubistva. Čak je i Nobilo alibi Filipa Ćuluma okarakterisao “navodnim” i naglasio, u dokumentu koji je prvo dao Okružnom tužilaštvu, pa tek onda svom klijentu Davoru Dragičeviću (protiv kojeg je radio), da ga “treba dodatno provjeriti”.

3. Uz to treba detaljno provjeriti zbog čega su Lukač i Ilić prećutali da je kobne noći, iza dva sata i 15 minuta, Filip Ćulum bio na Trgu Krajine, a prije toga u kafeu “Meta”, ili, pak, ispred njega?!

4. Zašto je to neophodno?
Zato što se, prema mojim izvorima iz MUP RS, između ostalog, uopšte ne slažu izjave svjedoka, koji su bili u kafeu “Meta” kobne noći 18.03., kada je David otet, potom pretučen, nekoliko dana kasnije i ubijen (njegovo tijelo nađeno je 24.03.2018. na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas), o vremenu kada je kafe “Meta” te noći prestao sa radom.

5. “U mnogo čemu se ne slažu izjave lica koja su te noći, kako tvrde, bili u kafeu “Meta” do zatvaranja tog objekta”, tvrde moji izvori iz MUP RS.

Prema njihovim riječima, nelogičnosti su brojne i nerazjašnjene, počevši od izjave Đorđa Džombića, konobara u “Meti”, pa do izjava ostalih lica za koja se tvrdi i koja tvrde da su te noći bili u tom kafeu.

6. “Đorđe Džombić u svojoj izjavi tvrdi da je kafe zatvorio u jedan sat, 18.03., što se nikako ne poklapa sa izjavama maloljetne B.O., djevojke Filipa Ćuluma, koja je rekla da je u tom objektu bila gotovo do dva sata, kada je, kako tvrdi, pozvala taksi i otišla kući”, kažu moji sagovornici.

7. Prema njihovim riječima, sam Filip Ćulum tvrdi da je došao do “Mete” oko dva sata i 12/13 minuta i da je kafe tada bio zatvoren, te da nije zatekao nikog od lica koja su bila u njemu, (a čija se imena i inicijali navode u ovom tekstu).

8. “Maloljetna S.I. tvrdi da su iz “Mete” otišli oko dva sata i 10 minuta, što praktično, znači da je Ćulum morao zateći bar konobara, koji opet tvrdi da je kafe zatvorio u jedan sat. Nije moguće da svi govore istinu, jer je razlika u vremenima zaista velika”, navode moji izvori.

9. Posebno ističu izjavu Vanje Milenkovskog, koji tvrdi da su iz “Mete” otišli tek u dva sata i 30 minuta, što daje potpuno novu dimenziju cijeloj priči i tvrdnjama navedenih.

10. Prema riječima mojih sagovornika, postoji razlika u izjavama navedenih svjedoka i o tome kako su otišli svojim kućama.

11. Većina njih tvrdi da ih je, svojim automobilom, odvezao Milenkovski, dok je Aleksandar Zorić izjavio da su svi otišli pješke, jer blizu stanuju.

12. Da podsjetim: Bitno je sve detaljno razjasniti oko Filipa Ćuluma, kojeg je David Dragičević u noći 18.03., označio kao potencijalno odgovornog za sve loše što bi moglo da mu se desi te noći.

David Dragičević je 15 minuta iza ponoći, preko “Instagrama”, svom drugu Davidu Ristiću poslao poruku ”Čuj potukao sam se i živ sam, ako mi se nešto desi, Filip Ćulum je kriv…”.

Istu rečenicu ponovio je nešto ranije u razgovoru sa bliskim rođakom, o čemu postoji svjedočenje. Ne bi to učinio bez jakog razloga!!!

MUP RS je objavio da Filip Ćulum ima alibi za noć 18.03.; Sam Filip Ćulum je demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvom.

U zvaničnim dokumentima, MUP RS navodi da se Filip Ćulum u noći 18.03. “do oko dva sata nalazio na svom radnom mjestu u kafe baru “Smagler”, gdje radi kao konobar, nakon čega se uputio u pravcu svoje kuće na način detaljno opisan u njegovoj izjavi, što je potvrđeno video nadzorom i drugim dokazima u smislu provjera njegovog kretanja (dopunjavao telefonski račun u prodajnom objektu Moj market u dva sata i 39 minuta, iznosom od 4 KM i slično)”.

Nakon svih laži koje su izrečene iz MUP-a RS, od njenih najviših funkcionera, nemamo nijedan jedini razlog da vjerujemo u ovu verziju policije. A da ne treba vjerovati, postoje i čvrsti argumenti.

Filip Ćulum nije dopunio telefon u dva sata i 39 minuta, 18.03., u objektu “Moj market”, već mu je “neko” dopunio telefon u to vrijeme.

Sam Filip Ćulum ponovo u dva sata i 49 minuta, 18.03., deset minuta nakon što to navodi policija, dopunjava sebi telefon.

Tih deset minuta, o kojima su lagali iz MUP RS, mogli bi biti jedan od ključeva za razrješenje enigme ko je u noći 18.03. zaista bio u kući Rađenovih!

Sada se postavlja pitanje – zbog čega lažu iz policije o kretanju i radnjama Filipa Ćuluma u noći kada je otet David Dragičević? I zbog čega im je bilo bitno da sakriju da je Filip Ćulum dopunio telefon u dva sata i 49 minuta? (nastaviće se)

Izvor: Fokus.ba

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI