SVJEDOČIO PRETUČENI NOVINAR: Očekujem imena nalogodavaca

Danas je pred Okružnim sudom Banjaluka počelo suđenje Marku Čoliću koji se tereti za pokušaj ubistva novinara BN Televizije i portala Gerila.info Vladimira Кovačevića.

Danas je na sudu svjedočio i pretučeni novinar. On je nakon današnjeg svjedočenja rekao kako ne želi da komentariše sam tok suđenja.

“Očekujem da suđenje do kraja bude pravično i da u konačnoci ponudi imena nalogodavaca pokušaja ubistva ili napada na mene. Suđenje je danas počelo, ja sam iznio ono što sam prethodnih dana govorio ovih prethodnih mjeseci. Ima još nekoliko svjedoka” rekao je Vladimir Kovačević

On je dodao kako je rano govoriti o pronalaženju nalogodavaca jer je ovo postupak protiv prvoosumnjičenog koji je izvršilac.

“Da li će se doći u konačnici do imena nalogodavaca, zaista ne bih predviđao. Lično mislim da teško” rekao je Kovačević.

Podsjetimo da je okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu protiv Čolića 27. decembra.

U optužnici se navodi da su Čolić i Dukić napali novinara Кovačevića 26. avgusta oko 20.40 časova, ispred zgrade u kojoj stanuje u banjalučkoj ulici Banović Strahinje. U tom trenutku Vladimir se vraćao kući sa radnog zadatka. Napadači, sa kapuljačama na glavi, zaskočili su ga iz mraka i premlatili palicama.

Motiv niti nalogodavci ovog napada do danas nisu otkriveni. Uporedo sa sudskim postupkom, za Dukićem je na snazi međunarodna potjernica.

Izvor: Buka

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI