(Video) DAVOR NA SLOBODI, PORUČUJE DA NE ODUSTAJE: Istrajniji smo od njih, nastavljamo borbu za istinu!

A.Š.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu u Banjaluci Davor Dragičević pušten je danas na slobodu. Davor je poručio da je psihički dobar i da ne odustaje od borbe za istinu i mirnih okupljanja.

”Ja sam na Trgu u 18 časova i ne pada mi napamet da dijete prepustim zločincima i ubicama. Dok god se ne otkrije istina ja ću dolaziti na Trg. Moj David će dobiti pravdu, Dženan će dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa. Znao sam noć prije da će me uhapsiti. Nisu znali da smo istrajniji i pametniji od njih”, rekao je on nakon izlaska.

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida, kazala je da ima informaciju da su u kasarni Kozara specijalci sa dugim cijevima i da se za danas sprema krvoproliće.

“Informacija je bila da su srbijanski specijalci u Banjaluci, pa paozivam Vladu Srbije, i lično Vučića da se oglasi povodom toga. Pozivam na mirne i dostojanstvene proteste večeras u 18 sati. Pozivam na oprez jer ima ih dosta ubačenih u grupu Pravda za Davida”, kazala je ona.

Uživo ispred Okružnog tužilaštva Banjaluka

Posted by InfoRadar on Srijeda, 26. decembar 2018.

 

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, kazao je da nije bilo osnova za privođenje Davora.

“Očigledno se vrši o kršenju zakona. Nisu postojali uvjeti da se Davor liši slobode. Davoru nikakav poziv nije bio uručen i zato mislimo da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Ovo je bila nepotrebna epizoda. Svaki grad ima prostor, trg na kojem građani mogu slobodno iznijeti svoje mišljenje. Mislim da su se stekli uvjeti da Lukač podnese svoju ostavku, a davno su  stečeni uvjeti da Ilić podnese ostavku. Ako je Cvijanovićka rekla da institucije moraju funkcionisati,  ja je podržavam i pozivam  da se ova  istraga provede do kraja”, kazao je on.

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, stigao je jutros iz Sarajeva u Banjaluku kako bi pružio podršku Davoru Dragičeviću.

Memić se pridružio Suzani Radanović, majci Davida Dragičevića, i nekolicini članova grupe Pravda za Davida ispred Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u koje je Davor Dragičević sproveden jutros, nakon što je juče ujutro priveden.

“Došao sam da vidim u kakvom je stanju Davor, mislim da će mene poslušati, da ga smirimo malo, jer u istom bolu smo Davor i ja. Isti nam je cilj, rekli smo idemo do kraja, samo tražimo istinu i pravdu, ništa više ne tražimo”, rekao je Memić.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI