Predsjedništvo SNSD-a sutra će zasjedati u jednom hotelu u Laktašima i donijeti konačne odluke o kandidatima ove stranke za oktobarske izbore. Istog dana nekoliko sati poslije u Bosanskoj Gradiški će se okupiti Glavni odbor.

Kako smo već objavili, nositelji liste za Parlamentarnu skupštinu BiH bit će Nebojša Radmanović, Obren Petrović i Zoran Stevanović.

Prema našim saznanjima, ni najuže rukovodstvo SNSD-a nema konačnu odluku Milorada Dodika o tome ko će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH. Prema posljednjim informacijama to će biti Željka Cvijanović s obzirom da lider SNSD-a želi svoju staru funkciju – entitetskog predsjednika.

Velika borba se vodi oko prvih mjesta na kandidatskim listama za Narodnu skupštinu RS-a. Devet je lista, a za sada se pretpostavlja da će u Izbornoj jedinici broj 3, čiji najveći grad je Banja Luka, biti Vlado Đajić direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS-a.

Podsjetimo, iz entiteta RS za člana Predsjedništva BiH do sada su se kandidovali Mirko Šarović (SDS), Nenad Nešić (DNS) i Vojin Mijatović (SDP), a u trku za predsjednika RS-a za sada idu Jelena Trivić (PDP) i Radislav Jovičić (DNS).

Izvor: Klix

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime