Vučić sletio u Mostar: Aviolinija od značaja kako za građane tako i za ekonomiju

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarsku zračnu luku čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara. U obraćanju novinarima srbijanski predsjednik istaknuo je značaj ove linije kako za građane Mostara i Beograda, tj. dvije države, tako i povezanost u ekonomskom smislu.

– Zaista sam sretan zbog ovoga, jer mislim da je ova aviolinija od velikog značaja za Mostar i Beograd, odnosno BiH i Srbiju i povezivanje naših naroda – istaknuo je Vučić.

Kazao je i kako je povratna karta Beograd -Mostar, avionom koji leti 40 minuta i koji ima 108 mjesta te koji će letjeti tri puta tjedno, vrlo pristupačna  – 104 eura.

– Ova aviolinija će osim praktičnog značaja za građane dodatno povezati poslovne zajednice te će biti više biznis partnera iz Mostara u Beogradu i obrnuto – istaknuo je Vučić, podsjetivši i na Gospodarski sajam koji se održava ovaj tjedan u Mostaru.

– Sretan sam što ćemo još jednom nazočiti Sajmu gospodarstva koji se održava u Mostaru, a što je i za nas izuzetan događaj i na tome čestitam organizatorima – dodao je Vučić.

Također je naveo kako će u duhu partnerskih odnosa Srbija nastavit razvijati suradnju s BiH.

– Mislim da je od posebnog značaja da počinjemo s malim stvarima, kao što smo počeli s osnivanjem Air Srbije prije desetak godina, a koja je 2023. godine jedina prevezla oko 4,2 milijuna putnika, a ove godine očekuje čak 5 milijuna. Dakle, krenulo se s minimalnim očekivanjima te sam siguran da će i ova linija dovesti do velikoga uspjeha. Hvala na angažmanu i mudrosti, što ste prepoznali koliko je to značajno za Mostar, HNŽ i čitavu BiH kao i za Beograd, odnosno Srbiju – zaključio je srbijanski predsjednik.

FENA

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI