Zapaljen još jedan centar za mobilizaciju u Rusiji, vlasti poručile: Ne smije se bježati iz zemlje

Vjačeslav Volodin, predsjednik ruskog parlamenta, na Telegramu je objavio da Rusi ne bi smjeli bježati iz Rusije u pokušaju da izbjegnu mobilizaciju te da im je to zabranjeno

Lokalni mediji u Rusiji su objavili informacije o još jednom navodnom podmetnutom požaru u centru za mobilizaciju, javlja novinska agencija Interfax, pozivajući se na vojnog komesara regije Novosibirsk Evgenija Kudrjavceva.

Navodi se da je Kudrjavcev poručio kako su rano jutros bačeni Molotovljevi kokteli na vojni komesarijat za okruge Kirovski i Lenjinski u gradu Novosibirsku.

– Molotovljevi kokteli bačeni su na dva prozora, što je s vanjske strane izazvalo manji požar koji je odmah ugašen – rekao je Kudrjavčev, prenosi Interfax.

Vjačeslav Volodin, predsjednik ruskog parlamenta, na Telegramu je objavio da Rusi ne bi smjeli bježati iz Rusije u pokušaju da izbjegnu mobilizaciju te da im je to zabranjeno.

– Građanima koji su prijavljeni u vojnoj evidenciji, od trenutka objave mobilizacije, zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta bez dopuštenja vojnih komesarijata. Postoji takva zakonska norma i to bi trebali poštovati svi vojni obveznici – napisao je Volodin.

Izvor: fokus.ba

 

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI