Disciplinski tužitelj Odvjetničke komore Republike Hrvatske pokrenuo je postupak protiv Ante Nobila zbog teže povrede dužnosti, a u vezi s njegovim postupanjem dok je bio član tima u predmetu David Dragičević.

Potvrdio je to Inforadaru advokat Ifet Feraget, koji skupa s Davorom Dragičevićem sutra svjedoči u Zagrebu, u postupku protiv Nobila.

Ante Nobilo bio je dio advokatskog tima u slučaju Dragičević, ali je otkazao svoju punomoć u jesen 2018. izašavši u javnost s ocjenama da je Davor Dragičević izmanipulisan od strane političara, te da vlasti RS, kao i policija, nisu umiješane u ubistvo 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Nakon otkazivanja punomoći Davoru Dragičeviću, Nobilo je svoju analizu predao postupajućem tužiocu u slučaju Dragičević oglasivši se i u pojedinim medijima, što je nedopustivo u advokatskoj profesiji.

“Zahvalio bih Anti Nobilu na njegovu neradu. Nisam razočaran, jasno mi je da se odvjetnik Nobilo prepao i da su ga ucijenili Milorad Dodik i njegovi pristaše. Na kraju to ostaje njemu na savjesti – rekao je tada Davor Dragičević. 

Prema pisanju medija, i ministar policije RS Dragan Lukač se, u zaštiti sebe, otvoreno pozvao na Nobilove izjave kako policija nema veze s Davidovim ubistvom.

Advokat Ifet Feraget objašnjava za Inforadar zašto su takvi Nobilovi potezi nepojmljivi u pravosudnoj praksi: “Hrvatska Komora pokrenula je postupak protiv njega jer temeljni princip rada advokatske djelatnosti jeste odnos povjerenja između klijenta i advokata. Sve ono što saznate od klijenta ili u predmetu ne možete iznositi trećim licima, a pogotovo ne u situaciji nakon što ste otkazali punomoć, a što uključuje i mogućnost da dajete bilo kakve izjave ili informacije o predmetu čak i postupajućem tužiocu.”

Advokat Ifet Feraget

Postupak protiv poznatog advokata Ante Nobila pokrenuo je disciplinski tužitelj Odvjetničke komore Republike Hrvatske, koji je Ferageta i Davora Dragičevića pozvao u svojstvu svjedoka.

Sutrašnja rasprava u Odvjetničkoj komori zatvorena je za javnost.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime