Željka Cvijanović zvanično predložila Radovana Viškovića za mandatara Vlade RS

Kako je izjavila na konferenciji za novinare, ona se nada da će Vlada RS vrlo brzo biti imenovana.

“Vjerujem da će gospodin Višković uspjeti veoma brzo sastaviti i kabinet i Vladu RS. Ispunjeni su svi uslovi da se on predloži Narodnoj skupštini RS, cijeneći i odnos
snaga u Skupštini. Višković je već mnogo godina sastavni dio velikog tima koji radi za RS, zahvalna sam mu za dobru saradnju, u proteklom mandatu je obavljao funkciju šefa Kluba SNSD-a u Skupštini”, kazala je Cvijanović.

Navela je da je Višković diplomirani inžinjer saobraćaja te da je rođen 1964. u Milićima. Kazala je da je prije rata bio asistent na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu te da je kasnije radni angažman nastavio u kompaniji Boksit u Milićima.

Od 2006. do danas je bio poslanik u NSRS-u, a u mandatu 2014.-2018. obavljao je funkciju šefa Kluba poslanika SNSD-a.

“Očekujem od nove vlade da nastavi sve pozitivne trendove koji su zabilježeni u proteklom periodu. Nadam se da će novom mandataru biti olakšano da uđe u sve poslove. Ovo je vrijeme stabilnosti. RS je stabilna, građani su pokazali da hoće da RS bude stabilna”, kazala je Cvijanović.

Novinarima se obratio i sam Višković kazavši da duguje mnogo SNSD-u i Miloradu Dodiku, zahvalivši se na ukazanom povjerenju da obnaša ovu funkciju. Naveo je da će završiti obaveze koje su iz prošlog mandata ostale nezavršene, dodavši da se nada da neće biti opstrukcija u NSRS-u.

“Ne želim davati nikakva epohalna obećanja, već ću samo reći da ću časno i pošteno obavljati ovaj posao kao što sam to radio i do sada. Razgovarat ću i sa socijalnim partnerima i sa svim ljudima dobre volje i uvažavat ću druga mišljenja”, rekao je Višković.

On je najavio da će već na prvoj sjednici Vlade RS izmijeniti određene zakone te će se tako ukinuti Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe i ti poslovi će biti prebačeni Sekretarijatu. Također, dodao je da će se Ministarstvo privrede i energetike razdvojiti na dva ministarstva.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI