ADVOKAT FERAGET NAKON SASTANKA S TUŽIOCEM LEPIROM: Slučaj ubistva Davida Dragičevića prebaciti Tužilaštvu BiH

Slučaj ubistva mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića treba da bude predat u nadležnost Tužilaštva BiH, najavio je danas advokat Ifet Feraget nakon sastanka u Okružnom tužilaštvu Banja Luka sa glavnim tužiocem Želimirom Lepirom.

Feraget je nakon sastanka, kojem je prisustvovao i postupajući tužilac u ovom predmetu Dalibor Vrećo, istakao kako u tužilaštvu nisu protiv njegovog prijedloga, najavivši da će već sutra o tome razgovarati i sa glavnom tužiteljkom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.

“Jedino okolnosti slučaja mogu usmjeravati neku istragu, nikako nečija ubijeđenost u ovo ili ono. Okolnosti su bazirane na dokazima, a ja sam glavnom tužiocu rekao da i dalje smatram da istraga koju vode nije odgovarajuća. Okružno tužilaštvo Banja Luka više nije u stanju da vodi nepristrasnu istragu. Moj prijedlog će biti da Tužilaštvo BiH pokrene inicijativu i traži saglasnost glavnog tužioca. On mi je rekao da se neće protiviti da Tužilaštvo BiH preuzme istragu ubistva Davida Dragičevića”, rekao je Feraget.

Interesantna je Feragetova izjava o tome kako mu je tužilac Lepir danas potvrdio da su u istrazi učinjeni ogromni propusti.

Ovaj advokat koji zastupa Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića, je dodao da svoj prijedlog i namjeru da istragu preuzme Tužilaštvo BiH temelji na tome da bi ova najviša tužilačka institucija trebala da vodi adekvatnu i nepristrasnu istragu.

Feraget je rekao da da okolnosti ovog slučaja, a koje proizilaze iz dokaza, ukazuju na moguću povezanost pripadnika MUP-a RS sa ubistvom Davida Dragičevića, a što je navodio više puta do sada.

“Ja sam jako razočaran što uopšte imamo ovakve sastanke. Postoji i jako puno detalja i radnji o kojima ne smijem govoriti kako ne bi uticao na istragu”, poručio je Feraget.

On se osvrnuo i na raniju posjetu ovom tužilaštvu predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milana Tegeltije, koji je takođe najavljivao mogućnost prebacivanja predmeta na Tužilaštvo BiH.

“Oni su na bili u obavezi da reaguju i bez toga da Tegeltija ili ja, ili bilo ko drugi, to traži. Zaista se postavlja pitanje kako je moglo doći do tolikih propusta”, zakojučio je Feraget.

Glavni tužilac Lepir nakon sastanka napustio je zgradu i nije želio da daje izjave. Njegov izlazak propraćen je zvižducima stotinjak okupljenih članova grupe Pravda za Davida koji su ga pozvali da podnese ostavku.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI