Bećirović-Cormack: Članstvo u NATO-u i EU su strateški ciljevi države BiH

Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na približavanje Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO i EU, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Konstatovano je da su Sjedinjene Američke Države, kao najznačajnija zemlja NATO-a, izuzetno važan partner Bosne i Hercegovine u njenoj želji da postane dio najznačajnije alijanse koja nudi sigurnost i predstavlja garant stabilnosti države Bosne i Hercegovine.

Bećirović je naglasio je da su članstvo u NATO-u i EU strateški ciljevi države Bosne i Hercegovine i da oni predstavljaju glavna opredjeljenja politike za koju se i on snažno zalaže. Također, istaknuo je da je put ka članstvu u NATO-u obaveza za koju se Bosna i Hercegovina i zakonski obavezala, te da taj put mora biti i brži i djelotvorniji.

Sjedinjene Američke Države su zemlja koja je odlučno pomogla da se uspostavi mir u BiH, ustrajno ju je podržavala na njenom putu stabilizacije i ostaje jedan od strateških oslonaca za budućnost i demokratski razvoj, kaže se u saopćenju SDP-a BiH.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI