BOSANSKI BUKVALISTA: Kako je sretnica Sanja Vulić postala svjedok bogojavljenja

Poštovani posjetioci Inforadara, budući da se u Bosni i Hercegovini, kojom kormilari najneodgovornija grupa ljudi od rata naovamo, sve lošije živi a sve više priča o novim sukobima i ratu upravo da se ne bismo bavili našim sve lošijim životima, naš ugledni hroničar društvenih zbivanja Bosanski Bukvalista – povrememo i kad se za tim ukaže potreba – nastaviće sedmično da secira sve bitne događaje u svijetu, kao i aktivnosti naših političara, njihovih satelita i ostalih javnih ličnosti.

 

Petak, 6. mart

Predsjednik HDZ -a BiH Dragan Čović postao novi član Evropske akademije nauka i umjetnosti na ceremoniji u Austriji. Naime, Austrijanci su ostali zadivljeni Čovićevom tezom, koja će se ispostaviti kao tačna, da Hrvat koji ne glasa za HDZ daje nehrvata, dok su radovima na humanom preseljenju stanovništva i osnivanju dvije škole pod jednim krovom Austrijanci Čovićem evocirali uspomene.

 

Subota, 7. mart

Zbog epidemije koronavirusa otkazana sjednica Glavnog odbora SDA. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović sve je komentirao riječima: “Sve ćemo to preispitati, svi će snositi sankcije zbog zastoja zapošljavanja RVI i članova šehidskih porodica i gej populacije, obećavam da će zbog toga svaki Kinez snositi sankcije i vjerovatno biti izbačen iz stranke, a SDA će u parlamentu Federacije zahtijevati da se što prije ukloni spomenik Brus Liju u Mostaru, dok će biti predloženo da se iz svih videoteka na području Kantona Sarajevo izbace filmovi u kojima glavne uloge igraju Džet Li, Džeki Čen i Emir Hadžihafizbegović”.

Paljenje sedam kladionica u Gornjem Vakufu HDZ BiH je označio kao nastavak majorizacije hrvatskog naroda u BiH i kao glavnog osumnjičenog u ovom vandalskom činu označio Željka Komšića te time još jednom podsjetio na nužnost donošenja novog izbornog zakona u Federaciji BiH.

 

Nedjelja, 8. mart

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić kritikovao pripadnike Oružanih snaga BiH da su u falšu otpjevali Ne volim te Alija zato što si balija…, ističući da se moraju popravit inače nikad neće postati prave zvijezde. Osim toga, dao im je neke korisne savjete i da ubuduće malo više porade na stajlingu. Još kada bi negdje u pjesmu ubacili Bakira ili Asima umjesto Alije vrlo brzo bi dogurali do finala.

 

Ponedjeljak, 9. mart

U Zenici potvrđen prvi slučaj neistomišljenika Fuada Kasumovića i brzom reakcijom nadležnih službi sumnjiva osoba je stavljena u kućnu izolaciju, a potom i u karantin koji se nalazi u kazneno-popravnom domu. Poduzimaće se i ostale protivepidemijske mjere kako bi se spriječilo eventualno dalje širenje ove do sada nepoznate bolesti u Zenici. Građani mogu biti mirni jer Kasumovićeva obećanja da će u svaki javni zahod na tlu Zenice uvesti wi-fi i da će Čelik sljedeću sezonu igrati grupnu fazu Lige prvaka još uvijek važe, a građani se trebaju i dalje pridržavati ranije datih preporuka i na sljedećim opštinskim izborima ponovo glasati za Fuada Kasumovića.

Nakon što je zbog koronavirusa otkazana sjednica Glavnog odbora SDA, danas je zbog istog razloga otkazano i okupljanje četnika u Višegradu i sada je jasno ko dan da je koronavirus izmišljen od strane Dragana Čovića i HDZ-a.

 

Utorak, 10. mart

Premijer RS Radovan Višković ranije izjavio kako je koronavirus izmišljen da bi zaustavio ekonomski rast u nekim zemljama i regijama, uključujući i RS. Nekoliko dana nakon toga utvrđeno da su Viškovićevi profili na društvernim mrežama hakovani, jer je premijer RS ozbiljan čovjek koji nikada tako nešto ne bi izjavio. Potvrda toga je da je s kolegama iz Kriznog štaba donio odluku o obustavi nastave u svim školama i na fakultetima u RS.

Naredbom kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, shodno promjeni epidemiološke situacije u svijetu, otkazuje se održavanje javnih dogadjaja u KS na kojima se okuplja više od 250 građana i učesnika, pa će FK Sarajevo ipak moći nastaviti da igra domaće utakmice na Koševu jer je u ovoj sezoni broj gledatelja na Koševu nije prelazio 200.

 

Srijeda 11. mart

Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine, danas je bila jedna od rijetkih sretnica na svijetu koja je bila svjedok bogojavljenja. Naime, dok je noću šetala parkom Mira i prijateljstva u Laktašima kraj nje se iznenada zaustavio najnoviji mercedes iz kojeg se, prema njenim riječima, kroz jaku svjetlost pojavila glava isprva nalik na onu sa goveđeg gulaša, ali malo kasnije kad se pribrala vidjela je da je to niko drugi nego Bog koji je sišao s neba i uputio je da bude pamenta u Paramentu BiH, te glasno turirajući papučicu gasa nestao brzinom svjetlosti. Ovaj fenomen bogojavljenja kod Laktaša je poseban za Bosnu i Hercegovinu u kojoj su se Bogovi već par puta ukazivali na sastancima glavnih odbora SDA i HDZ-a.

 

Četvrtak, 12. mart

Angela Merkel izrazila zabrinutost zbog odluke o prekidanja fakultetske nastave na tlu Federacije BiH zbog koronavirusa i izrazila nadu da njemački narod ipak neće ostati bez keramičara, tesara i medicinara sa fakultetskom diplomom, kao i ostale jeftine kvalifikovane radne snage iz Bosne i Hercegovine.

Zbog proglašenja koronavirusa globalnom pandemijom ćevabdžinice širom Bosne i Hercegovine donijele odluku da služe samo ćevape sa bijelim lukom. Ove rigorozne mjere koje je donio savez ćevabdžinica Federacije BiH će biti na snazi do početka aprila kada se očekuje slabljenje gripe i povratak na ćevape sa ili bez običnog luka, a za goste koji su ovisnici o adrenalinu i koji imaju hrabrosti da u ćevabdžinici naglas naruče ćevape sa kajmakom ili ajvarom isti će ponovo biti u ponudi.

Nedžis HALILOVIĆ
Nedžis HALILOVIĆ
Boem, aforizmičar, najveći tuzlanski komunista i alfa muškarac, nikad dokazani fudbalski talenat.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI