BOSANSKI BUKVALISTA: Migrantski stampedo zbog članske SDA i nasljednika Halida Genjca

Poštovani posjetioci Inforadara, budući da se u Bosni i Hercegovini, kojom kormilari najneodgovornija grupa ljudi od rata naovamo, sve lošije živi a sve više priča o novim sukobima i ratu upravo da se ne bismo bavili našim sve lošijim životima, naš ugledni hroničar društvenih zbivanja Bosanski Bukvalista – povrememo i kad se za tim ukaže potreba – sedmično će secirati sve bitne aktivnosti naših političara koji nas predstavljaju pred međunarodnom zajednicom i čine sve u ispunjavanju svog prioritetnog vanjskopolitičkog cilja – priključenja Evropskoj uniji do 2068. godine.

 

Petak, 7.juni

Šefik Džaferović izjavio da zahvaljujući politici SDA mladi iz svih zemalja Evrope u potrazi za poslom masovno dolaze u Bosnu i Hercegovinu. Neki Englezi i Francuzi su u zamjenu za članstvo u SDA spremni čak besplatno otkopavati piramide u Visokom i dobrotvorno raditi na trasi autoputa 5C.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović učestvuje na plenarnoj sjednici Ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu na kojem je unaprijed najavila dolazak. Odmah nakon što se saznalo da dolazi Željka dolazak su najavili i Vladimir Putin, Xi Jinping, Antonio Guterres i ostali brojni šefovi država kako bi napokon upoznali hrabru plavušu koja brani Evropu od radikalnog islama.

Ljubiša Tumbaković, selektor Crne Gore koji je podnio ostavku na to mjesto nekoliko sati prije početka meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, našao se na udaru srpskih medija jer je pokušao da bude veći Srbin od Aleksandra Vučića.

 

Subota, 8. juni

Najavljen novi zakon o ličnim imenima o Republici Srpskoj zahvaljujući kojem roditelji svojoj djeci neće moći davati imena po strip junacima tako da će vi oni muškarci u Republici Srpskoj koji se zovu Mirko i Slavko morati da promjene imena.

Aktivisti udruženja ReStart ispred zgrade OHR-a potkovali konja Milana kao znak podrške Milanu Tegeltiji da za nastavi da radi ko konj.

Robert Prosinečki prije kvalifikacionog meča u Finskoj najavio ofanzivnu taktiku  4-3-3, pa potamanio četiri bureka, tri ćevapa i tri sarme.

 

Nedjelja, 9. juni

Bakir Izetbegović pozvao migrante iz azijskih i afričkih zemalja u svoju stranku čime je izazvao stampedo u migrantskim kampovima u Bihaću i Velikoj Kladuši koji su ubrzo prerasli u nasilje jer svi se takmiče koji će prvi od njih dobiti zelenu člansku karticu i ako bude te sreće naslijediti fotelju Halida Genjca.

Isti dan u Jadranskom moru, u blizini Makarske pojavio se morski pas, ali je ubrzo napustio hrvatske vode iz straha da ga mještani ne pomiješaju sa Srbinom.

 

Ponedjeljak, 10. juni

Potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić pisala ambasadorima zapadnih zemalja gdje im se požalila da žele da je smijene samo zato što goste dočekuje rakijom i mezom. U pismu navela da je njena kancelarija među najčišćim u VSTV-u i da je svako jutro usisava i upitala da li na zapadu postoje tako čiste kancelarije. Njena velika prijateljica još iz afere selefije i njena dva dana jest-dva dana nije rodica, Gordana Tadić, kao i Tadićkin rođak-novinar Mato Đaković i zamjenik sigurnosti Mijo Krešić (sve vam je jasno, jelde?), koji su spremni da posvjedoče da se u Ružicinoj kancelariji može sa poda da jede, očima se kunu da joj Dragan Čović na uho pjeva Ružica si bila, sada pazi da više nisi…  kao znak zahvalnosti što pazi i hrani Milana Tegeltiju, čovjeka koji radi kao konj. Naravno, za Dodika. I dobro je poznata ona izreka da iza svakog uspješnog Milorada i Dragana stoje Ružica i Gordana.

Petar Ivancov, ambasador Ruske Federacije u BiH, stao u odbranu konja Milana kojeg su aktivisti ReStarta na očigled zgroženih prolaznika nemilosrdno potkivali ispred i pozvao zaštitnike prava životinja da dignu glas protiv ovog nehumanog čina i da zajedno vrate Lajku iz svemira i sve skupa ih pozvao na „čašicu“.  Inače, zlobnici govoere da je njegovim boravkom u BiH porasla stopa prodaje alkohola, a sloboda govora procvala.

 

Utorak, 11. juni

Uz saglasnost ostala dva člana Predsjedništva, Milorad Dodik predložio da se Oružane snage BiH pošalju na granicu sa Hrvatskom kako bi se zaustavio odlazak migranata iz zemlje iz jako bitnog razloga jer mrtvi su najavili da više neće izlaziti na izbore dok ne pojeftine cijene ukopa preminulih. Ovim potezom bi se obezbjedilo na hiljade novih glasova za njih na predstojećim izborima. Među prvima ovaj dogovor je prihvatio Željko Komšić koji po sopstvenom priznanju izjavio da mu je preostalo još samo da migrantima uspješno glumi Hrvata.

Sud BiH odbio zahtjev za izručenje Mamića Hrvatskoj jer je nekadašnji vlasnik zagrebačkog Dinama obećao da će u što skorijem roku prodati BiH u Evropsku uniju.

Iz meteorološkog zavoda poručili građanima da još malo trpe nesnosne vrućine dok ih političari za koje glasaju ne otjeraju u hladnije krajeve. Pretežno Skandinaviju.

 

Srijeda, 12. juni

Milorad Dodik i Aleksandar Vulin na satanku u Banjoj Luci razgovarali o svojim glumačkim karijerama. Milorad Dodik je već ranije najavio da će glumiti glavnu ulogu u ljubavnoj drami koju će režirati Emir Kusturica, dok će glavnu žensku ulogu igrati Monika Beluči. Vulin se pohvalio da ima ponude za ulogu novog nastavka Ramba gdje će zamijeniti matorog Sylvestera Stalonea. Na press konferenciji za novinare su složno izjavili da njihovu buduću glumačku karijeru niko neće moći da razdvoji.

SDA upozorila građane Sarajeva da gradom šeta poznati varalica Damir Mašić koji se nakon propale političke karijere lažno predstavlja kao član SDA i time dobija povjerenje naivnih građana koji mu tom prilikom svojevoljno predaju velike sume novca. Građani Sarajeva se obavještavaju da izbjegavaju štandove SDP-a i da će dotičnu varalicu prepoznati po sunčanim naočarima koje vrijede kao pola Sebijine torbice i nekoliko zastupničkih SDA plaća.

 

Četvrtak, 13. juni

Dodik odbio da primi odlazeću njemačku ambasadoricu u BiH Christiane Hohman jer je njena zemlja izašla u susret obećanju Bakira Izetbegovića da će zaposliti 100.000 ljudi, a na drugu stranu nije htjela zaposliti nikoga iz Laktaša. Pošto srpski predsjedavajući Predsjedništva BiH potiče iz tog pitomog mjesta nadomak Banja Luke, našao se uvrijeđenim jer je Republika Njemačka takvim postupkom pogazila njegovo predizborno obećanje dato srpskom korpusu i tim činom ostavila hiljade Srba bez posla.

Potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić najavila da će podnijeti tužbu protiv Murisa Memića, oca tragično nastradalog  Dženana Memića, jer je pojeo njenu mezu.

Nedžis HALILOVIĆ
Nedžis HALILOVIĆ
Boem, aforizmičar, najveći tuzlanski komunista i alfa muškarac, nikad dokazani fudbalski talenat.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI