BOSANSKI BUKVALISTA: ZZO pozvao građane da ne režu nokte u akšam kao mjeru odbrane od “koronavirusa”

Poštovani posjetioci Inforadara, budući da se u Bosni i Hercegovini, kojom kormilari najneodgovornija grupa ljudi od rata naovamo, sve lošije živi a sve više priča o novim sukobima i ratu upravo da se ne bismo bavili našim sve lošijim životima, naš ugledni hroničar društvenih zbivanja Bosanski Bukvalista – povrememo i kad se za tim ukaže potreba – nastaviće sedmično da secira sve bitne događaje u svijetu, kao i aktivnosti naših političara, njihovih satelita i ostalih javnih ličnosti.

 

Petak, 24. januar

U njemačkom Bonnu predstavljeno istraživanje o povratku dijaspore u Bosnu i Hercegovinu gdje se razgovaralo koju vrstu čokolade ponijeti prilikom dolaska u Bosnu i Hercegovinu. Jedna od tema ovog važnog simpozijuma bili su odgovori na pitanja u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine je najjeftinije uraditi frizuru i popravit zube što je naišlo na iznenadjujuće dobar odaziv bosanske, ali i hrvatske i srpske dijaspore u zemljama Evropske unije.

 

Subota, 25. januar

U Sarajevu najavljeno dugo očekivano osnivanje nove političke partije koja će nositi naziv Patriotski front, a jedan od incijatora njenog osnivanja je bivši član Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Enver Zornić, poznati borac za ljudska i manjinska prava, posebno iz ratnog perioda 1992.-1995., čija famelija sa nestrpljenjem očekuje 6. februar i osnivačku skupštinu ovog Patriotskog fronta. Prema riječima Envera Zornića, Patriotski front će se boriti za bolji položaj LGBT populacije i ranjivih kategorija, a protiv siromaštva i ratova u svijetu, a između ostaloga zalagat će se da ne bude gladne djece u Africi.

 

Nedjelja, 26. januar

Poznati efendija Muhamed Velić na svom Facebook profilu obavjestio sve muslimane u Bosni i Hercegovini da se puno ne brinu zbog epidemije korona virusa koji u posljednjim danima hara zemaljskom kuglom, jer mu je javljeno iz dobro pouzdanih izvora da je Allah poslao virus samo onima koji čine loše muslimanima na kugli zemaljskoj, pa je tako unio još veću paniku među članovima SDA, SBB-a, DF-aVelić je, između ostalog, pozvao bosanskohercegovačke muslimane da ispred Vječne vatre bez straha organizuju doček kineskih turista iz Wuhana koji ovih dana obilaze razne destinacije na Balkanu, kako bi se i sami uvjerili da govori istinu.

 

Ponedjeljak, 27. januar

Iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo objavili preporuke građanima kako da se zaštite od opasnog “korona virusa”, budući da je on već stigao na tlo Evrope;

– Ne sjediti na hladnom betonu.

– Ne sjeći nokte u akšam.

– Paziti na sugreb i propuh.

– Pobacati sva razbijena stakla.

– Pofatati sve crne mačke okokuće

– Izbjegavati bliski kontakt s ljudima koji nisu članovi SDA, SBB-a i DF-a.

 

Utorak, 28. januar

Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH saopćio je da osuđuje “pokušaje dijela opozicionih zastupnika da skupljaju političke poene napadajući menadžment Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu” i poručio da su nekada za vrijeme njihove vladavine na KCUS-u rasli dugovi, a danas, u vrijeme vladavine SDA, raste profit i broj duševno oboljelih pacijenata.

Ambasador Velike Britanije i Sjeverne Irske, Matthew Field, zatražio savjet od Bakira Izetbegovića da mu predloži kako najbezbolnije provesti Brexit i izvesti Britaniju iz EU-a jer je Bakir naširoko i nadaleko poznat kao državnik i lider koji je uspio da izvede 100.000 građana iz BiH i zaposli ih u Njemačkoj.

 

Srijeda, 29. januar

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo izglasali nepovjerenje Vladi KS i predložili da se već na prvoj budućoj sjednici nove Vlade razmatra pitanje da se neka narodna kuhinja na području kantona Sarajevo nazove po Bibiji Kerli, a centar za odvikavanje od droga po Fahrudinu Pecikozi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravio u posjeti Bosni i Hercegovini te je posjetio Mrkonjić Grad i Titovu pećinu u Drvaru gdje se još jednom pohvalio da je veći državnik od Josipa Broza Tita, jer je on od Srbije napravio mnogo veću i dublju pećinu.

 

Četvrtak 30. januar

Na sjednici Predsjedništva SDP BiH osudio stavove Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića, Željka Komšića, Fahrudina Radončića, Valentina Inzka, Dušana Bajevića, Bilala Šumana i korone virusa, a izmedju ostalog, najstrožije osude su poslate ka članovima ove stranke zato što se već mjesecima niko nije iščlanio iz partije. Nermin Nikšić je u izjavi za medije izrazio bojazan da će, ako se nastavi ovakav trend poslušnosti, uskoro iz partije morati da izbacuje članove sopstvene famelije.

Nedžis HALILOVIĆ
Nedžis HALILOVIĆ
Boem, aforizmičar, najveći tuzlanski komunista i alfa muškarac, nikad dokazani fudbalski talenat.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI