Nermin Nikšić, lider SDP-a, pozvao je lidere opozicije u RS na sastanak o izboru delegata u Dom naroda BiH koji će biti održan danas u Sarajevu, u prostorijama SDP-a. Delegaciju će predvoditi v.d. predsjednika SDS-a Milan Miličević te Vukota Govedarica, Darko Babalj i Mladen Bosić. Pozivu su se ranije odzvali i iz Partije demokratskog progresa.

Nikšić je nakon sjednice Predsjedništva stranke prošle sedmice izjavio kako SDP ‘nije ni za pedalj promijenio svoj stav’.

“Niko ne treba imati 4 delegata i SDP to neće nikome omogućiti. Imamo svoju listu, stojimo iza svog kandidata (Vojin Mijatović, op.a). Razumijemo i druge koji zagovaraju svog”, rekao je Nikšić.

SDP, naime, ima dva zastupnika u Pokretu za državu koji ima pet zastupnika. Postoje dvije opcije kako bi se spriječilo da SNSD ima četiri delegata. Ili će PzD glasati za liste opozicije, ili obrnuto.

Miličević je kazao da je SDS spreman za ragovor.

“SDS nije stranka kojoj bilo ko može postavljati bilo kakve uslove koji nisu u interesu, prije svega RS, a onda i SDS-a”, naveo je on.

Dalje je istakao da SDS ima svoju listu koju vodi Želimir Nešković.

“I to je čovjek za kojeg očekujemo da bude izabran. I imamo kapacitet za to. Drugi delegat, ukoliko scenario bude takav, može da bude neko iz PDP-a ili stranke Nebojše Vukanovića”, rekao je Miličević.

Izvor: raport.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime