DETALJI ISTRAGE NAKON MAFIJAŠKOG UBISTVA DAMIRA OSTOJIĆA: Saslušano 100 ljudi, tragovi vode i do Crne Gore?

Podsjećamo da je Ostojić smaknut u klasičnoj “sačekuši“; ubica je čekao sakriven iza drveta, a nakon što je Ostojić na putu prema kući usporio sa svojim džipom u kojem se vozio sa suprugom Sandrom, ubica je izašao iz mraka i ispucao rafal kroz šajbu i suvozačevo staklo džipa

Piše: Dragan BIJELIĆ

MUP Repulike Srpske saslušao je u protekla dva dana više od 100 osoba iz kriminalnog miljea u istrazi mafijaškog ubistva Damira Ostojića (42), zvanog Šajin, ali niko od njih nije zvanično uhapšen zbog teškog krivičnog djela koje je uznemirilo javnost.

Obdukcija je utvrdila da je Ostojić pogođen sa više hitaca u glavu i grudni koš, te da nije imao ni promil šanse da preživi očigledno naručenu likvidaciju. Ostojić je tako ubijen na mjestu, dok je njegova supruga Sandra Jošić (40) pukom srećom ostala živa. Prema posljednjim informacijama iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, zdravstveno stanje Jošićeve je stabilno, a tokom napada zadobila je prostrelne rane lica, grudnog koša i nogu.

UBICA POBJEGAO KROZ ŠIBLJE

Izvor Inforadara, blizak policiji, otkrio je da je više pravaca u kojima će se nastaviti istraga.

„Prvi dio se odnosi na međunarodne kriminalne grupe i ubistva koja su se u posljednje vrijeme dogodila, posebno u Crnoj Gori. Provjeriće se da li je Ostojić imao određenih kontakata s ovim osobama. Drugi dio se odnosi na određene razmirice koje je imao na području Banjaluke i okolnih mjesta sa određenom grupom ljudi. Detaljnije informacije zbog interesa dalje istrage za sada se ne mogu otkrivati“, rekao nam je ovaj odlično obaviješteni izvor.

Istragom o ubistvu Ostojića rukovodi Republičko javno tužilaštvo, dok je rad na terenu u nadležnosti Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

„Uviđajem je utvrđeno da je ubica sačekao Ostojića nedaleko od njegove kuće. Sve upućuje na to da je ubistvo planirano, a nije isključeno ni da je izvršilac angažovan sa strane, iz inostranstva“, otkrio je naš izvor.

Ono što je jasno utvrđeno dosadašnjom istragom je da je na mjestu ubistva Ostojića pronađeno 15 čaura koje su upućene na vještačenje u Kriminalističko- tehnički centar MUP-a RS.

Podsjećamo da je Ostojić smaknut u klasičnoj “sačekuši“; ubica je čekao sakriven iza drveta, a nakon što je Ostojić na putu prema kući usporio sa svojim džipom rendž roverom, u kojem se vozio sa suprugom Sandrom, ubica je izašao iz mraka i ispucao rafal kroz šajbu i suvozačevo staklo džipa.

Način na koji je ubica pobjegao s mjesta zločina takođe nije jasno utvrđen.

Prema jednoj verziji, ubica je pobjegao kroz šiblje na drugoj strani ulice, gdje ga je navodno čekao automobil.

„Ove informacije nisu potvrđene i predmet su detaljne istrage. Tokom ove istrage biće pregledani i video nadzori na području grada u vrijeme ubistva, kako bi se pokušalo utvrditi kretanje ubice i eventualno njegovog saučesnika“, objasnio je izvor blizak istrazi.

ODRANIJE POZNAT POLICIJI

Policija je obavila i razgovore sa stanarima koji žive u neposrednoj blizini mjesta ubistva kako bi se utvrdilo da li posjeduju određene informacije koje bi pomogle u istrazi.

Inače, Damira Ostojića javnost je znala i kao vlasnika lokala Soho te osobu koja je vozila luksuzni džip rendž rover, u kojem je ubijen. Njegova ranjena supruga Sandra Jošić vlasnica je salona za ljepotu.

Osim navedenog, Ostojić je odranije bio poznat policiji, najprije po krađama u postratnim godinama. Posljednji put u medijima se spominjao nakon pucnjave u novembru 2011. godine, kada je došlo do obračuna između njega i Jelenka Sjenice sa druge strane. Nakon suđenja Ostojić je zbog ove pucnjave bio osuđen na šest mjeseci zatvora, za krivično djelo pokušaj ubistva na mah.

Osim toga, 2012. godine bio je optužen za ugrožavanje sigurnosti Banjalučanke J.K. Prema detaljima iz optužnice, Ostojić je prijetio da će J.K. ubiti djecu, ali je tokom suđenja oslobođen optužnice.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI