Dodik: Odnosi s Vučićem su veoma stabilni, a mediji spekulišu

Član Predsjedništva BiH je u Beogradu govorio o odnosima Republike Srpske i Srbije, ali i tome kakve su njegove veze sa predsjednikom te zemlje prije i nakon izbora

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče u Beogradu da su njegovi odnosi sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem veoma stabilni, principijelni i pošteni, ali da pojedini mediji pokušavaju da unesu nered u te i u odnose između Srbije i Srpske.

KRIVICA MEDIJA

– Pojedini mediji nisu spremni da sagledaju realnost. Takvi mediji uživaju u spekulacijama o tome da su odnosi između Srbije i Srpske narušeni. To je laž koja služi Christianu Schmidtu i sličnima. Očigledno je da je Vučić izabrao neutralnu poziciju i da je u tom pogledu naša saradnja koju smo imali svih ovih godina ista, kaže Dodik.

Dodaje da su njegovi odnosi sa Vučićem “veoma dobri, personalno maksimalni, a sa stanovišta onoga što je radio kao srpski član Predsjedništva BiH postignute su značajne političke saglasnosti oko mnogo čega”. Bilo je, tvrdi Dodik, i nerazumijevanja, ali to nije isticano.

– Ne može jedna nesaglasnost, kakva je ona oko Schmidta, da utiče na odnose koji su veoma stabilni. Pojedini mediji, prije svega BN televizija, pokušavaju da unesu nered u odnose između Srbije i Srpske i mene i Vučića, a neki mediji to automatski prenose. Ni ja ni moja porodica nemamo nikakav sukob ni sa Vučićem ni sa Srbijom, govori Dodik.

Izvor: Oslobođenje

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI