Piše: Željko Peratović

Jučer sam na engleskoj inačici ovoga site objavio dvije teorističke fotografije državne tajnice u MVP-u, Zdravke Bušić . Do sada nema nikakvih reakcija niotkud. Zdravka Bušić je strogo čuvana diplomatkinja-obavještajka. Izgleda nikome nije u interesu da ju se raskrinka. Pogotovo ne Rusima, Srbima i Turcima.

Zašto? Iz jednostavnog razloga što je ona ključna operativna osoba kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović  u razbijanju BiH, a po planu Vladimira Putina i Tajipa Erdogana. U tom scenariju pored Grabar Kitarović, Zdravke Bušić, važne uloge imaju još Dragan Čović, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić.

Kako smo vidjeli iz nedavne afere “selafije” SOA-a i MVPE su bili aktivno uključeni, zajedno sa srbijanskom BIA-om u proizvodnju terorista među Bošnjacima, kako bi se opravdalo tvrdnju Kolinde Grabar Kitarović da u BiH ima oko 10 000 naoružanih islamskih fanatika. Ta tvrdnja, a zatim djelovanje MVPE-i (konzul u Tuzli, Ivan Bandić, podređen Zdravki Bušić) i SOA-e (Davor Franić, spašavao Kolindu Grabar Kitarović od osvete odbačenog savjetnika Mate Radeljića, trebale su dati za pravo Draganu Čović u inzistiranju na trećem entitetu i kasnijem pripajanju tzv Herceg-Bosne Republici Hrvatskoj. To je uostalom bio cilj Zdravke Bušić dok je još 70-ih i osamdesetih teroristički djelovala u SAD-u. Naravno, ključnu pomoć Kolindi Grabar Kitarović, Draganu Čoviću i Zdravki Bušić na terenu je davao Milorad Dodik, a iz nekadašnje jugoslavenske prijestolnice, u kojoj su  bili sjedišta KOS-a i UDBA-e predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Urednik Slobodne Bosne, Senad Avdić s pravom ovih dana podsjeća da u Beogradu živi patrijarh udbaško-kosovske mreže Hercegovac Stanko Čolak, te da su njegove prste ne može zaobići iz ove afere.

Državna tajnica Zdravka Bušić je u ime Kolinde Grabar Kitarović vodila s Rusima razgovore oko Ukrajine i BiH.

Bivša tajnica Franje Tuđmana, inače porijeklom iz Hercegovine kao i Stanko Čolak, pripadala je američkom krugu hrvatskih terorista koje se najviše povezivalo upravo sa službom kojoj je Čolak i danas neformalno na čelu.

Državna tajnica Zdravka Bušić (Logarušić) s prijateljicom, bivšom časnom sestrom, a danas uspješnom slikaricom Mercedes Škegro, na terorističkim pripremama u Clevelandu, Ohio, SAD. Obje su bile pripadnice Hrvatskog narodnog otpora (luburićevci). Nakon što je Udba ubila u Španjolksoj Maksa Luburića jer je Tito procijenio da bi Jugoslaviju moglo skupo koštati povezivanje sutaša s sa Sovjetskim Savezom, a što je zagovarao bivši zapovjednik Jasenovca, HNO (l) je prešao u ruke UDBA-e i KOS-a, a neki njegovi članovi u SAD-u radili su i za američki FBI.

Ako je Zdravka Bušić kao moguća suradnica FBI-a, bila prihvatljiva Amerikancima kao tajnica Franje Tuđmana, neka mi netko objasni, kako to da je onda danas kao glavna diplomatska operativka Kolinde Grabar Kitarović prihvatljiva Rusima, Srbima i Turcima, koji se s Ameriknacima (izuzevši Trumpa) baš i ne vole.

Nakon susreta u Sočiju s Vladimirom Putinom i Sergejom Lavrovim, hrvatsku predsjednicu Grabar Kitarović i državnu tajnicu Bušić, primio je u Moskvi patrijarh Ruske Pravoslavne Crkve Kiril, u ljubavi s Putinom kao i srpski patrijarh Irinej s Vučićem.

Ruski plan razbijanja BiH o kojem piše i Senad Avdić, uključuje i ulogu Turske, o čemu se malo tko u BiH usudi progovoriti. Putin neprestano gura Erdogana iz NATO-a, obećavajući mu između ostalog utjecaj na Bošnjake kada BiH bude podijeljenja: Republika Srpska Srbiji, Herceg Bosna Hrvatskoj, a “filđan država” Turskoj. Milorad Dodik, glavna ruska pesnica u BiH često naglašava da on nema ništa protiv utjecaja Turske na dio BiH u kojem su većina Bošnjaci. Za vrijeme nedavne posjete Vladimira Putina Beogradu, na dočeku “ruskog cara” pored Aleksandra Vučića bili su i Milorada Dodik i Dragan Čović. Istog dana, Kolinda Grabar Kitarović i tajnica Zdravka Bušić posjetile su Tajipa Erdogana.

 

Mediji često prozivaju Kolindu Grabar Kitarović jer se susreće i grli s Jullienne Bušić, snahom Zdravke Bušić, državne tajnice. Julienne je bila osuđena u SAD jer je sa Zdravkinim bratom sudjelovala u otmici zrakoplova, kojom prilikom je poginuo američki policajac. Zdravka Bušić, lijevo, nikad ni za što nije bila osuđena iako je u svakoj terorističkoj akciji na tlu SAD-a, a i u nekima u Europi, imala svoje prste. U svakoj normalnoj zemlji, pa i u SAD-u, Zdravka Bušić bi nakon objavljivanja ovih fotografija morala dati ostavku, a s njom bi se onda ozbiljno pozabavile sigurnosne službe. Naravno, to nije slučaj s banana državom kakva je Hrvatska.

Julienne Bušić je potpuno nebitna osoba u Hrvatskoj, ali ju se doživljava kao simbol terorizma i hrvatske sramote. Zdravka Bušić je itekako moćna, ne samo u Hrvatskoj, ali se kritični mediji prave da uopće i ne znaju da ona postoji. Osobito je žalosno što se njome ne bave BiH mediji, osim protokolarno kada je s Draganom Čovićem i Kolindom Grabar Kitarović otvarala hrvatski konzulat u Vitezu.

Izvor: 45lines.com

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime