Edin Zubčević oglasio se na Facebooku povodom otkazivanja festivala i kao odgovornog prozvao ministara kulture i sporta Samira Avdića.

“Jazz Fest Sarajevo 2021 je otkazan zahvaljujući odluci minsitra kulture i sporta KS Samira Avdića (NiP). Samo dva puta su NIP-ovci u svojoj kratkoj, a našoj dugoj historiji odlučivali o sudbini Jazz Festa i oba puta je napravljen presedan, oba puta Jazz Fest Sarajevo je diskvalificiran i oba puta u mandatu Edina Forte (NS)”, naveo je. Samir Avdić za Klix.ba kratko je prokomentirao Zubčevićevu tvrdnju, kojom je označen kao odgovoran za otkazivanje Jazz Festa.

“Ministar niti daje pare niti donosi konačne odluke. U suštini samo potpiše odluku, kada komisija odluči i dodijeli sredstva. To je suština priče”, kazao je.

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo osnovan je 1997. godine s ciljem popularizacije i promocije muzike zasnovane na jazzu i improvizovanoj i srodnoj muzici.

Proteklih godina festival je bio mjesto susreta različitih muzičkih kultura i njegov visoki nivo produkcije i programa odražava trenutna zbivanja na međunarodnoj muzičkoj sceni, uključujući posebne programe koje je producirao Jazz Fest, predstavljajući lokalne i regionalne umjetnike, u zajedničkim nastupima s međunarodnim umjetnicima.

Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime