Foto: Pu Brodsko-posavska

Serija spašavanja migranata iz hladne Save nastavila se i proteklog vikenda. Čak desetero migranata spasili su policajci PU brodsko-posavske nakon što su u subotu oko 18 sati zaprimili dojavu u PP Stara Gradiška o osobama u rijeci u blizini Davora. Odmah su na noge dignuti i pripadnici HGSS-a pa su udruženim snagama spasili pothlađene ljude.

– Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici sa službenim plovilima, koji su utvrdili da se radi o deset muških osoba, stranih državljana, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu. Po prelasku rijeke Save stranci su došli u poplavljeni dio 50-tak metara od korita rijeke gdje im se probušio čamac pa su ostali zarobljeni u hladnoj vodi. Policijski službenici su angažirali pripadnike HGSS-a koji su pomogli policijskim službenicima izvući promrzle osobe iz vode do službenih plovila, a kojima su prevezeni na suho i sigurno – kažu iz PU brodsko-posavske, prenosi jutarnji.hr.

Na mjestu spašavanja bili su i djelatnici Hitne pomoći koji su utvrdili da je osam osoba zdravo i sposobno za daljnji postupak u policiji, dok su dvije osobe prevezene na liječenje u Novu Gradišku.

– I ovaj put policijski službenici su promrzlim osobama u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu. Podsjećamo na opasnost ovakvih nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, posebice čamcima koji se lako mogu probušiti, kao što je to bio ovaj slučaj, ili čak prevrnuti na sredini rijeke Save koja je puna virova i drvenih trupaca (i slično) te su moguće velike tragedije – napominju iz policije apelirajući ponovno na “osobe koje pokušavaju nezakonito ući u RH ili osobe koje im u tome pomažu ili ih potiču, da to ne čine, jer se tako izlažu izravnoj opasnosti od utapanja te također čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti sankcionirani.”

Izvor: N1

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime