“Jedan karanfil  – jedan hljeb za ženu Palestine!”

 

Organizacija Žene za žene international u saradnji sa Mrežom udruženja žena za ruralni razvoj povodom 8.marta – Međunarodnog dana žena pokreću kampanju prikupljanja novčane pomoći za žene i djecu Palestine pod nazivom:

“Jedan karanfil  – jedan hljeb za ženu Palestine!”

U okviru kampanje ove organizacije organizovaće prodajne bazare u niz bh. gradova.

Uplata donacije također se može izvršiti na specijalni račun otvoren za donacije za žene i djecu Palestine:

Za uplate iz BiH

UniCredit Bank BiH

Račun: 3386902246972620

 Za uplate iz inostranstva

UniCredit Bank BiH

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3386 9022 4697 2520

Svrha uplate: Donacija za žene i djecu Palestine

 Primalac:

Žene za Žene International

Alekse Šantića 2/3, 71000 Sarajevo

Žene za Žene International je organizacija koja u Bosni i Hercegovini djeluje punih 30 godina pružajući direktnu podršku ekonomskom, socijalnom i političkom osnaživanju žena.

U decembru 2023.godine zajedno sa Magazinom Gracija i Narodnim pozorištem Sarajevo, učestvovali su u humanitarnoj akciji za žene Palestine i tom prilikom prikupili 58.000 KM.

Ova novčana donacija je poslata organizaciji za djecu i žene“WEFAQ” koja se nalazi  na  jugu Gaze. Dio novaca je iskorišten za javnu kuhinju u kojoj se hrane izbjegle osobe žene, djeca i ostali koji traže skloniste uslijed uništavanja  bombardiranja  zgrada  i protjerivanja stanovništva. Ostatak novca se koristi za nabavku odjece i higijenskih sredstava , deka za smjestaj I drugih neophodnih potrepština.

Malo više o WEFAQ Organizaciji

Korisnik vaše donacije će biti organizacija WEFAQ za žene i djecu koja je je osnovana 2010. godine kao nezavisna i neprofitna palestinska organizacija žena s licencom br. (8155). WEFAQ aktivno djeluje u Gazi, posebno u južnom dijelu, konkretno u područjima Rafaha i istočnog Khan Yunisa.

Od 7. oktobra 2023., organizacija WEFAQ radi na pružanju hitnog i vanrednog humanitarnog odgovora raseljenim porodicama s istoka guvernerata Rafah i sjevera Gaze prema skloništima na jugu Gaze. Kako bi pružili psihološke i pravne konsultacije, WEFAQ je uveo telefonsku liniju, mehanizme i metode za rad sa djecom u hitnim situacijama, metode pripreme hitne torbe i sigurne mehanizme evakuacije putem psihologa i socijalnih stručnjaka. Neki od humanitarnih akcija koje je do sada provela organizacija WEFAQ u prethodnim mjesecima su:

  1. Dijeljenje odjeće za 1000 raseljene djece i 1000 raseljenih žena unutar skloništa u guverneratu Rafah.
  2. Podjela 3100 zimskih toplih odjevnih predmeta raseljenim osobama u skloništima i izvan skloništa porodicama koje primaju raseljene osobe.
  3. Podjela 570 paketa hrane i 570 higijenskih setova raseljenim osobama u skloništima UNRWA.
  4. Podjela 1000 deka, 500 madraca i 2500 mineralnih voda raseljenim osobama unutar i izvan skloništa.

Kampanja traje do 15. marta 2024., a kampanju možete pratiti na:

FB: Zene za zene International

Instagram: @zene.za.zene

Prikupljena sredstva u 100% iznosu će biti proslijeđena WEFAQ organizaciji za djecu i žene Palestine!

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI