Nalazi druge obdukcije: David Dragičević je bio živ dok su sugrađani tragali za njim

Drugom obdukcijom je utvrđeno da mu je otečen lijevi kapak, da ima podljeve na desnom kuku, šakama i koljenima, nagnječenje čela i jagodica te ranu na čelu duboku tri centimetra.

Za razliku od prve obdukcije, drugom je utvrđena fraktura lijeve nosne kosti te su pronađeni krvni podljevi kod rebara.

Dr. Milosavljević je utvrdio da je smrt nastupila nasilno usljed utapanja u vodi.

“Na lešu su ustanovljene vanjske povrede, nagnječenja i krvni podljevi locirani u predjelu glave, trupa i ekstremiteta, kao i linijska fisura lijeve nosne kosti, koje su nesporno nastale dok je bio živ i koje su mehaničke. Povrede na čelu, jagodici i koljenu mogle bi ukazivati na povrede koje su nastale usljed pada s manje visine na tvrdu podlogu koji se mogao desiti i prilikom dospijevanja u vodu, ali se ni mogućnost djelovanja drugih mehanizama mehaničke traume u nastanku ovih povreda ne može isključiti”, stoji u nalazu.

I on je potvrdio kako je riječ o lakšim povredama koje se ne mogu dovesti u vezu s uzrokom smrti pokojnika.

Najvažnija razlika je ta da dr. Milosavljević tvrdi kako je Dragičevićevo tijelo bilo u vodi od dva do četiri dana prije obdukcije, odnosno da je tada nastupila smrt, za razliku od prve obdukcije u kojoj se tvrdilo da je smrt nastupila sedam dana ranije.

Također, analizom urina utvrđeno je prisustvo marihuane i LSD-a.

“Moje dijete je bilo živo kad smo ga tražili po Banjoj Luci, a onda nakljukano drogama i bačeno”, napisala je majka Suzana Radanović.

Podsjetimo, David je nestao u noći sa 17. na 18. mart, a tijelo je pronađeno 24. marta u Vrbasu u Banjoj Luci.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI