Nova pucnjava u SAD-u: Naoružani napadač ubio četiri osobe u medicinskom centru u Tulsi

Muškarac naoružan puškom i pištoljem ubio je jučer četiri osobe u medicinskoj zgradi u Tulsi u Oklahomi prije no što je počinio samoubistvo u posljednjoj u nizu masovnih pucnjava koje su uznemirile Sjedinjene Države.

“Pripadnici policijskih snaga stigli su u kampus bolnice St. Francis tri minute nakon što su primili poziv o pucnjavi jučer popodne, te su pratili zvuk pucnjave do drugog sprata zgrade Natalie”, rekao je novinarima zamjenik načelnika policije Tulse Eric Dalgleish.

Policajci su stupili u kontakt sa žrtvama i osumnjičenim pet minuta kasnije.

Na pitanje novinara da li je policija unaprijedila obuku i da li razmišlja o mogućim počiniocima nakon pucnjave u školi u Uvaldeu u Teksasu, Dalgleish je rekao: “Mislim da je to vjerovatno svima na umu”.

Zgrada Natalie sastoji se od ljekarskih ordinacija, uključujući i ortopedski centar, a među žrtvama su zaposleni i pacijenti.

Bijela kuća saopćila je da je predsjednik Joe Biden obaviješten o pucnjavi, te da je ponudio podršku zvaničnicima u Tulsi, gradu od oko 411.000 ljudi koji se nalazi 160 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Oklahoma Cityja.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI