„Vidimo se u x“, roman Nihada Hasanovića, upravo je objavljen u izdanju portala slobode NOMAD, a može se kupiti u knjižari “Buybook” i naručiti putem maila kupiknjigu@nomad.ba.

Roman je uredio pisac i kolumnista portala NOMAD Tomislav Marković koji je napisao i pogovor ovog izdanja. Grafičko rješenje i prelom radili su Aleksandra Nina Knežević i Boriša Gavrilović.

Marković piše da je ovo djelo uzbudljiva saga o dugogodišnjem prijateljstvu između pripovedača Andreja Vukelića Andija i Orhana Ferizovića zvanog Grof.

“Priča počinje u ranoj mladosti junaka, u posleratnom Sarajevu i proteže se do njihovih četrdesetih. Iako Hasanović odmah ubedljivo slika njihovu bliskost kroz Grofovo ljubavno poveravanje prijatelju, uz obilje najintimnijih detalja, brzo postaje jasno da se radi o dijametralno suprotnim karakterima. Oni nisu jedna duša a dva tela, već pre komplementarne ličnosti, antipodi koji se međusobno dopunjuju, možda je ta različitost upravo ona najčvršća spona njihovog prijateljstva.”

Ovo je treća je knjiga u ediciji portala slobode NOMAD, nakon knjige „Najljepši od svih svjetova“ Almira Imširevića objavljene 2020. godine i „Ne lažem Tita mi“ Feride Duraković iz 2021. godine.

Nihad Hasanović je bh. pisac – autor romana „Laki pogon“, „Čovjek iz podruma“ i „O roštilju i raznim smetnjama“, drama, kratkih priča i eseja – i prevodilac s francuskog, španskog i engleskog. Preveo je romane „Lumpen novela“ Roberta Bolaña,  „Vrt u Badalpuru“ Kenizé Mourad, dnevničke zapise E. M. Ciorana „Sveska iz Talamanke“, kao i „Duh terorizma“ Jeana Baudrillarda. Redovno piše i prevodi za portal slobode NOMAD.

Roman „Vidimo se u x“ po cijeni od 15 KM se može naručiti pouzećem putem maila kupiknjigu@nomad.ba (troškovi poštarine 5 KM). Knjiga je dostupna i u knjižari Buybook, Radićeva 4, a odlomke iz knjige možete čitati na portalu slobode Nomad.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime