Osumnjičeni da su oštiteli budžet Teslića za 3,6 miliona KM

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Doboj podnjeli su Izvještaj protiv deset lica zbog sumnje da su oštetili budžet opštine Teslić za iznos od oko 3.600.000 KM, pišu Nezavisne.

“Izvještajo počinjenom krivičnom djelu podnesen je protiv devet lica inicijala M.S. (60), J.P. (71), M.S. (69), S.Đ. (64), B.C. (69), R.Đ. (57), N.P. (66), R.T. (40) i R.Đ. (42) i jednog pravnog lica čije je sjedište u opštini Teslić, zbog sumnje da su počinili krivična djela ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’, ‘Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja’, ‘Nesavjestan rad u službi’, ‘Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave’ i ‘Pranje novca'”, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Kako je navedeno, lica se sumnjiče da su privrednom društvu iz Teslića omogućila da u parničnom postupku dovede u zabludu nadležne sudove u Republici Srpskoj o vlasništvu nad nepokretnostima, koje su predstavljale državnu svojinu i svojinu drugih fizičkih lica.

“Time je navedeno privredno društvo ishodilo presudu nadležnog suda, kojom je pribavljena protivpravna imovinska korist za ovo privredno društvo, a budžet Opštine Teslić oštećen za iznos od 3.600.000 KM”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI