Osumnjičeni u okviru Sky predmeta Milivoj Todorović iz Njemačke izručen Tužiteljstvu BiH

Policijski djelatnici Sudbene policije BiH, u koordinaciji sa postupajućim tužiteljem, na aerodromu Sarajevo, preuzeli su osumnjičenog Milivoja Todorovića (1975.), rođenog u Bijeljini, kojeg su pravosudne i policijske institucije SR Njemačke izručile pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na temelju tjeralice u novembru prošle godine, lišen je slobode u Frankfurtu.

Prema prikupljenim dokazima, taj osumnjičeni je korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Europe, kao i na području Južne Amerike. On se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne skupine, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavu opojne droge “kokain”, koja je sa područja Južne Amerike, transportovana na područje europskih zemalja, te nakon toga krijumčarena prema zemljama zapadnog Balkana.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH pokrenut će aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Tužiteljstvo BiH je izrazilo zahvalnost za suradnju policijskim djelatnicima Granične policije BiH, Sudbene policije BiH kao i partnerskim institucijama Njemačke, na pomoći i suradnji u realiziranim aktivnostima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI