PDP je najavio podnošsnje krivičnih prijava protiv svih odgovornih za manipulacije sa sastavljanjem biračkih odbora u Doboju a koje su u toku. U ovoj stranci tvrde da imaju dokaze da SNSD u ovom gradu kao članove biračkih odbora različitih fiktivnih političkih subjekata podmeće svoje članove.

Prevara je u vezi sa imenovanjem članova biračkih odbora preko fiktivnih političkih subjekata, tvrde u PDP.  Tvrde i da se 93 člana SNSD-a koji su kao članovi te stranke izabrani u Savjete mjesnih zajednica u Doboju danas članovi biračkih odbora u ime drugih političkih subjekata.

“Što znači da je SNSD zloupotrijebio izborni zakon bih i svoje dokazane članove Savjeta mjesnih zajednica koji su izabrani na tim izborima preko tih političkih subjekata ubacio u biračke odbore s namjerom da ih kontroliše. Mi smo danas podnijeli prigovor CIK BiH protiv gradske izborne komisije u Doboju uz čiju saglasnost se to i radi jer bez gradske izborne komisije je nemoguće takve manipulacije raditi, protiv SNSD i protiv tridesetak političkih subjekata sa imenima svih njih”, rekao je predsjednik PDP-a, Branislav Borenović.

PDP traži da Izborna komisija BiH reaguje u skladu sa zakonom. U ovoj stranci napominju da je za izborne krađe predviđena kazna zatvora od tri godine. Najavljuju da će objaviti spisak sa imenima 93 lica koji su članovi SNSD a koji su u biračke odbore ušli u ime drugih političkih subjekata.

“Sve je lako dokazivo i bolje im je da odustanu od bilo kakvog pokušaja da u ime SNSD kradu izbornu volju građana Doboja”, kaže Borenović.

U PDP objašnjavaju da je sve vrlo lko dokazivo jer postoje imena ljudi koji su članovi SNSD-a.

“Radi se o političkim subjektima koji nemaju ni gradski odbor ni opštinske odbore u izbornoj jedinici 5. Nemaju ni kandidatske liste. Njihova jedina uloga je lažno predstavljanje, krivi su i politički subjekti koji su pristali na ovo, kriv je i SNSD koji je ljude iz svojih redova poslao da se sada lažno predstavljaju u okviru nekih drugih subjekata”, kaže Olivera Nedić, odbornica PDP u skupštini grada Doboja.

U PDP napominju da su slična kršenja Izbornog zakona zabilježena u još nekim lokalnim zajednicama ali da za sada sve zadokumentovano sa dokazima imaju u Doboju.

Izvor: gerila.info

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime