Počeo Sarajevo film festival

ečeras u 20:30 sati svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu je počeo 24. Sarajevo film festival. Prijestonica BiH je spremno dočekala najveću regionalnu smotru filma koju su željno očekivali brojni ljubitelji sedme umjetnosti i dobre zabave.

Na svečanoj ceremoniji su prisustvovale broje zvanice. Među njima nisu bili samo filmski radnici, već brojne ličnosti iz javnog života. Čast da vodi ceremoniju otvaranja je pripala glumcu Albanu Ukaju.

Veliki broj medijskih ekipa, kao i građana se nalazio u blizini crvenog tepiha ispred sarajevskog Narodnog pozorišta. Svi su oni želelji vidjeti ko će prisustvovati ceremoniji otvaranja. Ovogodišnji filmski festival je otvorio “Hladni rat”, ostvarenje reditelja nagrađenog Oscarom, Pawela Pawlikowskog.

Prema riječima reporterke N1, nisu samo filmske projekcije dio bogatog sadržaja festivala. Zagarantovan je raznovrsan zabavni sadržaj u cijelom glavnom gradu tokom festivala. Zbog toga Sarajevo živi drugačije u sedam festivalskih dana.

Akreditovano više od 1.500 pojedinaca i 800 medija

Drugog dana SFF, u subotu, bit će prikazan film “Divlji život” režisera Paula Danoa, a u nedjelju, 12. augusta, film “Svi znaju”, režisera Asghara Farhadija.

U ponedjeljak, 13. augusta, bit će prikazan “Kapernaum”, u režiji Nadine Labaki, a u utorak, 14. augusta, “Dogman”, u režiji Mattea Garronaea. U srijedu će biti prikazan film “Anđeo” režisera Luisa Ortege, a u četvrtak, 16. augusta, “Potoni ili plivaj” režisera Gillesa Lellouchea.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI