Posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika, obraća se i ruski ambasador u BiH

Narodna skupština Republike Srpske održaće danas posebnu sjednicu u Banjaluci na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske.

Sjednica je sazvana na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Na sjednicu su pozvani predsjednici parlamentarnih političkih partija i imaće mogućnost da se obrate u trajanju do 10 minuta.

Potpredsjednik parlamenta Denis Šulić rekao je ranije Srni da su predsjednici većine parlamentarnih stranaka najavili prisustvo posebnoj sjednici, na kojoj će uvodničar biti srpski član Predsjedništva Bih Milorad Dodik, a potom će se obratiti i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

Šulić je rekao da će se poslije ruskog ambasadora u parlamentu obratiti predsjednici svih političkih partija koje su se javile do petka, 3. juna, do 16.00 časova.

On je istakao da je namjera rukovodstva Narodne skupštine da se čuje glas i vlasti i opozicije i svih političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj o ovoj važnoj temi ne samo za Republiku Srpsku i BiH, nego i za region i svijet.

Posebna sjednica, koju je zakazao Kolegijum Narodne skupštine, počeće u 15 časova.

Izvor: srpskainfo.com

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI