POVRATNIK U BRATUNAC SAFET GOLIĆ TVRDI DA JE ŽRTVA SDA: Pokušali su da me kupe, pa da mi unište posao

Golić kaže da su mu iz SDA najprije nudili pomoć u zamjenu za uklanjanje kritika sa društvene mreže, a kada je to odbio počele su mu dolaziti inspekcije u autopraonicu od koje živi

Piše: Adis ŠUŠNJAR

 

Kako se u Republici Sprskoj  uspostavlja „patriotizam“ iz vizure SDA najbolje svjedoči primjer povratnika u Bratunac Safeta Golića, koji se zbog vlastitih ubjeđenja našao na udaru funkcionera SDA iz ovog grada.

Golić, s kojim smo se našli u Bratuncu, ispričao nam je da je postao meta velikih pritisaka iz ove stranke nakon što je na svojoj Facebook stranici kritikovao odbornike SDA u Opštini Bratunac.

I to ne zbog bilo čega, već zbog njihove odluke da podrže usvajanje Statuta Opštine Bratunac kojim je predviđeno da ova opština ima svoju slavu što do sada nije bio slučaj.

Golić kaže da su mu iz SDA najprije nudili pomoć u zamjenu za uklanjanje kritika sa društvene mreže, a kada je to odbio počele su mu dolaziti inspekcije u autopraonicu od koje živi.
„Ja sam napisao na društvenoj mreži da su odbornici SDA, ljudi Ramiza Salkića, učestvovali u izradi statuta Opštine Bratunac koji predviđa slavu opštine. Dva, tri čovjeka su me zvala i rekli mi da je dogovoreno da dobijem projekat, donaciju ako prestanem sa kritikom. Ja sam rekao da mi ne treba ništa i da neću da povučem svoje mišljenje i da ne moram ništa ni da dobijem“, priča Golić.

Nakon toga, kako kaže, jedna za drugom došle su mu tri inspekcije u autopraonicu, jedna čak iz Bijeljine.
„Rekli su da me je prijavilo nekakvo ‘Udruženje poštenih autopraona’. Nisu mi pokazali nikakav dokument, jer tako nešto ne postoji“, kaže Golić.

Pojašnjava da je inspekcija iz Bijeljine kao razlog navela i to da su dobili žalbu na glasnu muziku naveče?!
„I to nije istina. Rekli su i da ne dajem navodno račune za uslugu, što takođe nije istina. Na kraju sam morao platiti kaznu. Saznao sam da me je prijavio Salih Dubičić, sadašnji zamjenik načelnika Opštine Bratunac“, priča Golić.

Kako i na koji način SDA djeluje u Srebrenici i Bratuncu Golić ilustruje sljedećim primjerom.
„Više nije ni javna tajna da, ako neko ima drugačije mišljenje, ili ne podržava SDA, može imati samo probleme i pritiske.

Željeli smo da čujemo i drugu stranu priče koja je, očekivano, drugačija.
Salih Dubičić, zamjenik načelnika Opštine Bratunac (SDA), navodi da su optužbe Golića neutemeljene.
„Inspekcija radi svoj posao i ja s tim nemam ništa. Inspekcija je izašla i utvrdila da ima neprijavljenog radnika. On nije prošao kao kandidat na zajedničkim izborima SDA-SBB i sada s tim pokazuje svoju ljutnju. Registrovao je nedavno radnju u centru Bratunca i načelnik odjeljenja za privredu, koji je iz SDA, izašao mu je u susret i nije imao nikakavih problema s tim“, kazao je Dubičić.

Adis ŠUŠNJAR
Adis ŠUŠNJAR
Bosanskohercegovački novinar. Magistar novinarstva. Urednik portala Inforadar.ba.

Povezane vijesti

NAJNOVIJI ČLANCI