Davor Janjić, bosanskohercegovački glumac, preminuo je u 54. godini.

Janjić je, kako se moglo saznati, preminuo sinoć, na VMA u Beogradu.

Davor Janjić rođen je 1969. godine u Tuzli, glumu je završio na akademiji u Sarajevu. Mnogi će ga pamtiti po ulogama u jugoslavenskoj kinematografiji u kojima se posebno ističe uloga Nihada Halilovića u filmu “Ovo malo duše”. U tom filmu je debitovao sa samo 17 godina. Uslijedila je uloga u filmu “Život sa stricem” za koji nagrađen na čuvenom filmskom festivalu Montrealu.

Glumio je i u “Kuduzu”, “Stijeli”, Granici” te “Stanici običnih vozova”.

U ratnim godinama seli se u London gdje je živio nekoliko godina, a poslije rata dobija ulogu za slovenački film “Autsjader”, za koju je dobio glavnu nagradu na festivalu u Kairu.

Od Janjića se postom na Facabooku oprostio i njegov prijatelj Ahmed Burić.

“Tu audiciju niko ne prodje. Ali, nisam, stvarno nisam mogao pomisliti da je zadnja. Rekao si kako sam tvoj stariji brat, kako ti je žao zbog nekih stvari u životu, ali da ne treba misliti o tome. Sasječeni kad smo trebali poletjeti, ostalo je samo da pokupimo krhotine svijeta. I sad, tebe na tom poslu više nema. Putuj, odmori se. I volim te. Mi se jesmo ispričali, ali se još vidimo. Tvoj, Prika”,napisao je Burić.

Na njegovu objav uslijedile su brojne poruke saučešća porodici i prijateljima i izrazi nevjerice zbog preranog odlaska Davora Janjića.

Izvor: Oslobođenje

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime